Bir Öğrenci Defterine Yazın Adımı!

İzmir’de yaşayan yazar ve şairler, ‘’Dumansız Buluşmalar’’ adıyla 2002 yılından bu yana belirli aralıklarla bir araya gelerek toplanıyorlar.

Toplantıların birinde aldıkları karar gereği; Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ayda bir Perşembe günleri ‘’Edebiyatımıza Vefa İstasyonu’’ adıyla söyleşi düzenliyorlar.

Ulusal Eğitim Derneği Üyesi Eğitimci-Şair Ali İşçimen, Şubat ayı konuğuydu.

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi yöneticileri, Danışma ve Yazı Kurulu Üyesi Prof. Dr. T. Ayhan Çıkın, Ali İşçimen’i yalnız bırakmadı. M. Osman Akbaşak’a şair ve yazarlarımıza gösterdiği vefa anlayışı nedeniyle teşekkür etti.

Etkinliği; Sky TV’de yayımlanan ‘’Geçmişten Geleceğe Kent ve Yaşam’’ programını hazırlayıp, sunan M. Osman Akbaşak, ‘’Dumansız Buluşmalar’ın’’ ortaya çıkışını belirten kısa bir açış konuşmasıyla başlattı.

Ali İşçimen’in Sen Yaşamaksın adlı şiir kitabından ‘’Bir Öğrenci Defterine Yazın Beni’’ şiirini seslendirdi.

Öğretmen Ferhat İşlek, kendisinin hazırladığı Ali İşçimen’in özgeçmişinden kesitler sunan bir görsel sunumu, izlettirdi.

Sunumda Ali İşçimen’in, İzmir’in en köklü okullarından Namık Kemal Lisesi mezunu olduğu, ‘’Bir Bahar Akşamı Rastladım Size’’ şarkısının söz yazarı Edebiyat Öğretmeni Fuat Edip Baksı’nın, kendisine edebiyatı sevdirdiği, 1973 yılında Bergama Lisesi’ne İngilizce öğretmeni olarak atandığı, 1974 yılında evlendiği, İpek ve Ozan adını verdikleri 2 çocukları olduğu ve 2001 yılında emekli olduğu belirtiliyor.

İzleyicileri duygulandıran ve beğenisini alan sunumum ardından, Bekir Yurdakul söz aldı.

Ali İşçimen’in Dumansız Buluşmalar’da tuttuğu, o günkü konuya ilişkin notlardan kesitler sundu.

Konuşmacılardan Selçuk Oğuz ve aynı zamanda Ali İşçimen’in öğrencisi Şair Halim Yazıcı, rahatsızlıkları nedeniyle söyleşiye katılamadı.

Şair Oğuz Tümbaş, Ali İşçimen’in kitabına adını verdiği ’’Sen Yaşamaksın’’ ve ‘’Kalbin Bizdeydi Hep Bizde Kalacak’’, H. Deniz Ünal, ‘’Şiir Dostlarına Merhaba’’, ‘’Bir Serin Rüzgardır Kösemiz’’ şiirlerini okudu.

Necla Akbaşak, güzel sesiyle 3 sanat müziği parçası seslendirdi. İzleyenlerde kendisine eşlik etti.

Sesi Yaşar Özel’e benzetilen Ali İşçimen, Necla Akbaşak ile birlikte Öğretmeni Fuat Edip Baksı’nın sözlerini yazdığı ‘’Bir Bahar Akşamı Rastladım Size’’ şarkısını seslendirdi.

Ali İşçimen etkinlik sonunda, 40 yıldır hep yanı başında olan eşi, çocukları, torunları ve izleyicilerle birlikte objektiflere poz verdi.






Haber : Osman Gazi OKTAY
Fotoğraflar :M.Osman AKBAŞAK

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)