IŞİD'e militan kazandırıp Suriye'ye gönderiyorlar



IŞİD’e yönelik operasyonlarda Konya’da gözaltına alınan 2’si kadın 33 kişinin sorgusu sürüyor.

IŞİD’e yönelik operasyonlarda Konya’da gözaltına alınan 2’si kadın 33 kişinin sorgusu sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerin, IŞİD’e, 16 genç militan kazandırıp, Suriye’ye gönderdikleri ve gönderilen militanlardan 4’ünün de oradaki çatışmada öldüğü belirtildi.
Konya’da IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 32’ye çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, IŞİD’e yönelik önceki gün düzenlediği operasyon kapsamında dün 2 kişi daha gözaltına alındı. Aralarında 2 kadının da bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. 32 zanlı, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında sorgularının sürdüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin, IŞİD’e, 16 genç militan kazandırıp, Suriye’ye gönderdikleri ve gönderilen militanlardan 4’ünün de oradaki çatışmada öldüğü belirtildi.

Sakarya merkezli 4 ilde IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 zanlı da adliyeye sevk edildi. Sağılık kontrolünden geçirilen zanlılar ardından adliyeye sevk edildi. 26 Ekim Pazartesi günü Sakarya’da 9, İstanbul’da 2, Ankara ve Düzce’de 1’er kişi yakalamıştı.

İzmir’in Menemen ilçesinde düzenlenen operasyonda, Suriye’deki çatışma bölgesine gidip gelen ve IŞİD adına eylem ve faaliyetlerde bulunan B.A, gözaltına alındı. B.A, işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa’da da IŞİD’e eleman temin ettiği ve örgütün propagandasını yaptığı ileri sürülen 1 kişi gözaltına alındı. Zanlı, daha sonra İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)