Terörist değil Hümanistmiş!



PYD'nin YPJ bölüğünde bulunan ancak sağlık sorunları nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kalan Hanna Bohman tekrar Kobane'ye döndü. "Tiger Sun" kod adını alan Bohman verdiği röportajda ABD üretimi silahlarla savaştıklarını belirterek, sık sık PKK propagandası yaptı.

ABD'nin terör listesine almadığı PYD'nin tıpkı PKK gibi Öcalan'ın görüşlerini benimsediğini anlatan Hanna Bohman PKK için “ Birçok PKK'lı Rojoava'ya geliyor. PKK'lı komutanlar en iyi eğitimli olanları ve en hoşları. Kendilerini hümanist olarak tanımlıyorlar ve düşmanları olsa dahi herkese insanlıkla yaklaşıyorlar” dedi.

Türkiye'nin PKK'ya dönük düzenlediği hava operasyonlarına da değinen PYD'nin Kanadalı modeli hava harekatının PKK'ya kayıp verdirmediğini iddia ederek şu satırlara yer verdi
“Türkiye 300'ün üzerinde Kürdün hava saldırılarında öldürüldüğünü söylüyor, bunu nereden biliyorlar? Helikopterler yere inmedi nasıl sayacaklar? PKK'nın bulunduğu binaların ve evlerin vurulma videolarını yüklüyorlar. Bu saçmalık. Ben kamplarda bulundum. PKK bina ve evlerde kalarak kolay hedef olmaz”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)