Türkmen bölgesi ateş altında



Esad’a bağlı birlikler, Rus savaş uçaklarının desteği ile Bayır-Bucak bölgesini topa tuttu

Lazkiye kırsalındaki Kızıldağ’ın güneyinde yer alan stratejik öneme sahip Kırıkaltı tepesi ve başta Göğdağ olmak üzere bir çok köy Esad birliklerince bombalandı. Çok sayıda Türkmenin şehit olduğu ve yaralandığı bildirildi.

Bayır-Bucak’a kara harekâtı başlatıldı!

Havadan Rus jetlerinin de destek verdiği Esad rejimine bağlı birliklerin saldırılarında Kızıldağ’ın güneyinde yer alan bölgede birçok köy bombardımana tutuldu.

Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Bayır-Bucak Türkmen bölgesine yeni bir kara harekâtı başladığı bildirildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esad rejimine ait birlikler, dün sabah saatlerinde Kırıkaltı tepesine yönelik operasyon başlattı. Kaynaklar, havadan Rus jetlerinin de destek verdiği saldırılarda rejim güçlerinin Kızıldağ’ın güneyinde yer alan Kırıkaltı tepesi ve Göğdağ köyüne doğru ilerlemeye çalıştığını belirtti. Bölgedeki birçok köyün de bombardımana tutulduğu Türkmen Dağı’nda ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi. Stratejik öneme sahip Kızıldağ’ın güneyinde bulunan Göğdağ ve Kırıkaltı tepesi yüksek konumda olmaları nedeniyle önem taşıyor.

Göçe zorluyorlar

Öte yandan PYD/PKK terör örgütünün, çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu Tel Abyad’taki bazı köylerden yaklaşık 90 aileyi göçe zorladığı belirtildi. Güvenlik kaynaklarınca hazırlanan raporlar, terör örgütünün Suriye’de Türkmenlere yönelik baskılarını açıkça ortaya koyuyor. Bu raporlara göre, başta ABD olmak üzere koalisyon devletlerinin desteği ile IŞİD terör örgütüne karşı yürüttüğü çatışmalarda başarı sağlayan ve Tel Abyad ilçe merkezi ile çevresinde hakimiyet sağlayan PYD, bölgedeki Türkmenlere yönelik “etnik temizlik”, “göçe zorlama” gibi baskılarını her geçen gün artırıyor. Türkiye’nin yaptığı tüm uyarılara kulak tıkayan terör örgütü, ABD ve zaman zaman Esad’in da desteği ile bu etnik temizlik ve göçe zorlama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, PKK/PYD terör örgütü unsurlarının, nüfusunun çoğunluğu Türkmen olan Hammam Turkuman, El Manara ve Zebakiye köylerinde yaşayan yaklaşık 90 aileyi göçe zorladığının açıkça görüldüğü kaydedildi.

2 TIR yardım

Bu arada Amasya’dan Bayır-Bucak Türkmenlerine soba, gıda maddesi, giyecek, battaniye ve çocuk bezinden oluşan 2 TIR yardım malzemesi gönderildiği bildirildi. Amasya Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Hayatcan Derneği üyeleri, başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde, 30 ton gıda malzemesi, 125 kömür sobası, 650 battaniye, 480 paket çocuk bezi ile kışlık kıyafet topladı. Toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği 2 TIR, Amasya Belediyesi önünde düzenlenen törenin ardından yola çıktı. Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Hayatcan Derneği tarafından Suriye’de Rusya ve Esad rejimince aylarca bombalanan Bayır-Bucak Türkmenlerine 2 TIR yardım gönderdiklerini belirtti. Yardımların devam edeceğini vurgulayan Özdemir, yok günlerinde akrabalarının yanında olmak istediklerini kaydetti. 2 TIR’ın az görülebileceğini ancak içinde nitelikli malzemeler bulunduğunu anlatan Özdemir, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız oradaki insanların hangi malzemelere ihtiyacı olduğunu çok titiz bir çalışmayla araştırdı ve sonunda bu malzemeleri göndermeye karar verdik.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)