Ulusal Eğitimciler Yeni Yönetimiyle Buluştu!

Eylül 2016’da yapılan 7. Olağan Genel Kurul’da, yeni yönetimini belirleyen Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi, ‘’Ulusal Eğitimle Dayanışma Yemeği’’ etkinliklerinin ilkini gerçekleştirdi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Alsancak Meyhane’de düzenlenen yemeğe, Eğitim İş Sendikası 1 ve 3 No’lu Şube temsilcileri, Buca Rumeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Deneği temsilcisi, Eğitim iş Konak Temsilcilik Başkanı, Eski Sümerbank Direniş Komitesi temsilcileri, Dalgıçlar Ekmek Fabrikası emekçileri, İzmir Sağlık Meslek Lisesi eğitim emekçileri, Akıncılar Mahallesi Muhtarı Murat Arslan, Eski İzmir Defterdarı Mete Gönenç, Medya Koop. Yöneticisi Erdem Ak ve ailesi, Konak Belediyesi Eski Meclis Üyesi Mustafa Dal, Değişim Optik Sahibi Tamer Emir ve dostları, BÜROF (Büro ve Ofis Koltukları San. Tic. Lim. Şrt.) Temsilcisi Uğur Geçer ve eşi, Güzelbahçe Belediyesi Ağ Donam Kursu Hocası Şafak Surkultay ve ailesi, Ulusal Eğitim Derneği Eski İzmir Şube Başkanı Hasan Özlemin Yılmaz, geceyi onurlandıranlar arasındaydı.

Etkinlik, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Osman Gazi Oktay’ın açış konuşmasıyla başladı.

Oktay yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanının ‘’Bir Rus uçağı düşürüldü’’ duyurusunu, alkışlar eşliğinde tezahürat eden öğretmenler, Gaziemir Belediyesi’nin, ‘Öğretmenler Günü’ için düzenlediği yemekte, Birleşik Kamu İş yöneticisi öğretmene yapılan fiziki saldırı ve görevleri haber yapmak olan gazetecilerin, yaptıkları işten dolayı tutuklanması gibi akıl almaz olayların yaşandığı bir sürecin yaşanmakta olduğunu belirtti.

Osman Gazi Oktay, ‘’Bu dönemde İzmir’deki demokratik kitle örgütlerine büyük görev düşmektedir. İzmir, aydınlanma mücadelesinde her zaman olduğu gibi motor güç olma görevini yerine getirmek zorundadır. Ayrılıklarda değil, ortaklıklarda bir araya gelinmelidir. Küçük olsun benim olsun, gibi bir lükse kimsenin hakkı yoktur. Demokratik kitle örgütlerinin bir araya getirilmesi durumunda; halkın önünde hiçbir anti demokratik güç duramaz’’ dedi.

Konuşma sonunda Oktay, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi yeni yönetimini yanına davet etti. Eski Birleşik Kamu İş Genel Merkez yöneticisi Necla Kendigelen, Eski Asim- Sen İzmir Şubesi Başkanı Ali Yalçın, Konak Çankaya Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Neşe Şermeti ve Dr. Nebil Gürhanlı’dan oluşan yeni yönetimle, daha etkin eylem etkinliklere hazır olduklarına vurgu yaptı.

Gecede katılımcılar, söylenen türkülere eşlik edip, halaylar çekip, zeybek oynadılar, aydınlanma mücadelesi için güçlü bir moral kazanmış olarak salondan ayrıldılar.







Haber : Osman Gazi Oktay

Fotoğraf: Ramis Güler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)