Türkiye Laik Kalacak…

İsmail Kahraman’ın, Atatürk’ün 6 ilkesinden biri olan ve Anayasa’nın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk 4 maddesi içinde yer alan Laiklik için söylediği, ’’Laiklik yeni anayasada olmamalıdır’’ söylemi; toplumun pek çok kesimi tarafından tepki aldı.

CHP İzmir İl Örgütü, İsmail Kahraman’ın istifası ve Laiklik’e sahip çıkılması için, 5 gün boyunca akşamları saat 9’da ışık söndürme, 05.05.2016 tarihinde saat 21.00’de Üçkuyular’dan, Mavişehir’e uzanan 25 kilometrelik sahil şeridinde yurttaşların el ele oluşturacağı bir zincir eylemi kararı aldı.

Demokratik kitle örgütlerinin destek verdiği eylem sahil şeridince gerçekleştirildi. On binlerce yurttaşın katılım gösterdiği eylemde İzmirliler, ‘’Türkiye Laiktir Laik Kalacak ‘’ sloganı attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun marşlar çaldığı eylemde, deniz motorları ışıkla yazılan sloganlarla körfezde tur attılar.

Fenerlerin yakıldığı, havai fişeklerin atıldığı sahil boyu, seyre değerdi. İzmir Ata’sına ve ilkelerine sahip çıkmakta kararlıydı.

Ertesi gün Hıdrellez olması nedeniyle, Gündoğdu Meydanı’nda ateşler yakıldı. İzmirliler ateşler üzerinden atlayarak Hıdrellez’i de kutladı.







Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)