Cumhuriyet’e Saygı…

İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği’nin 2002 yılından bu yana ülke genelinde düzenlediği ‘’Atatürk ve Cumhuriyet’e Saygı’’ olarak, Ressam Gülçin Erbil önderliğindeki sergilerin sonuncusunu, Park Yaşam Ataşehir Satış Ofisi Sanat galerisi’nde açtı.

Onlarca ressamın eserinin sergilendiği galeri, 30 Aralık 2016 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Köy Enstitüsü kökenli, Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Öğretmeni Mehmet İleri, eserini öğrencilerinin resimleriyle birlikte sergiledi.

Eğitim Enstitüsünde görevliyken, öğrencileri onun resimlerini gördükten sonra resim yapmada çekingenlik gösterir kaygısıyla, resim yapmak için eline fırça almadı. Öğrencilerini cesaretlendirdi ve pek çok ödüllü sanatçı yetiştirdi.

Öğrencileri Gül Diri ve Hatice Aydoğan, açılışta öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Hocalarının, eserlerini inceleyerek eleştirmesini istediler. Tabloları önünde birlikte fotoğraf çektirttiler.

Kültür Sanat etkinliklerini kaçırmayan gazeteci Aslı ve Çağdaş Can, Mehmet İleri’yi hiç yalnız bırakmadılar ve tarihe geçecek bir röportaj yaptılar.

Gül Diri, eserini yorumladı. Geçirdiği zor günlerde; yeni bir birikim kazanma amacıyla kendini sanattan koparmayı düşündüğü 2014 yılında eserini çizdiğini, resimde yalnızlığın, varoluş ve yokoluş arasındaki duygu çatışmasının görülebileceğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde kendi sergisini açabileceği bir çalışma içinde olduğunu açıkladı.

Mehmet İleri oluşturmaya çalıştığı bilgisayarla çizim çalışmalarıyla, 85 yaşından sonra ilk bireysel sergi açan şair olma hedefini koydu.

Mehmet İleri’nin, resim severlerin ziyaret etmelerini tavsiye ettiği sergi, Park Yaşam Mavişehir-Karşıyaka- İzmir adresinde.







Haber : Osman Gazi Oktay
Fotoğraf : Gül Diri

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)