Din Bu Değil !


--- Dünyanın hiçbir ülkesinde gündem bu kadar çok değişmez. Gündemin bu kadar çok değişmesi gazeteciler için hem çok iyi, (konu bulmakta zorlanmıyorlar ), hem de çok kötü ( bu defa da konulara yetişemiyorlar.)

--- Dün , “Dünya İnsan Hakları “ münasebetiyle bir yazı kaleme almak isterken, Yeni Anayasa Metninin Meclis’e sunulmasıyla gündem değişti. Onu düşünürken bu defa da dün geceki acı olay meydana geldi ve gündem yeniden değişti.

--- Nasıl bir dünyada, nasıl bir İslam Coğrafyasında yaşıyoruz, anlamak mümkün değil.

--- Her gün oluk oluk kan akıtılan bir ortamda İslam’dan bahsetmek mümkün mü? Anlamı barış ve huzur ülkesi demek olan İslam , cahil Müslümanların elinde tanınmaz hale geldi. İslam bu sapıklar sayesinde cehalet, kan ve gözyaşıyla özdeşleşti.

--- Hristiyan ve Yahudiler bile Müslümanların kutsal günlerinde ateşkese uyarak, kan dökmemeye itina ederken , sözde Müslüman geçinen bu aşağılık mahluklar, şu mübarek günlerde bile kan dökmeye devam ediyorlar.

--- Bu aşağılık ve asla dindar olmayan dinci köpeklerin yetişmesinde, kana doymayan vampirler haline gelmelerinde, dini siyasete alet eden, mezhepçilik yapan siyasilerle, halkı Allah ile aldatan cahil cühela hoca bozuntularının suçu olduğu kadar, dininin doğrularını öğrenmemekte inat eden, doğruyu söyleyenlerin değil, yalan söyleyenlerin yolundan giden, altın nesil, dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz diye, genç nesilleri Kur’an dininin değil, Emevi Saltanatı’nın uydurduğu dinin uşağı haline getiren siyasileri iktidara getiren ve bütün yanlışlarına rağmen iktidarda tutmaya devam eden, halkın da çok büyük suçu var.

--- Dini araç olmaktan çıkarıp, amaç haline getirirsen, her şeyi din üzerinden kurgularsan, Kur’an ın mazrufu ile değil zarfı ile yetinirsen, sonunda gelip dayandığın nokta bu olur.

--- Batı Dünyası medeniyet basamaklarını koşar adım çıkarken, İslam Dünyası kan ve gözyaşı batağında yaşamaya ve Batı’nın oyuncağı olmaya devam eder.

--- Evet İslam dini asla bu değil , İslam’ı gerçek manada yorumlamaktan aciz mahluklar , böyle gördük biz dedemizden mantığıyla Kur’an ın 21. Yüzyılın ışığında yorumlanmasını asla istemiyor, 14 asır öncesinin yorumları ile yetiniyorlar. Bu yüzden İslam Coğrafyası saplandığı bu bataktan kurtulamadığı gibi, çırpındıkça batağa daha fazla saplandığının farkında olmuyor.

--- Şu mübarek Kandil günü yüzü suyu hürmetine, şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dilerim.

--- Halkımızın da bir an evvel aklını başına almasını, din bezirganlarının değil, Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolun peşine takılmasını ve artık doğruları görmesini dilerim.

Ahmet Kudret Haker
ahmetkudrethaker@hotmail.com

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)