Türkiye, organ naklinde ABD'yi geçti


Prof. Dr. Alper Demirbaş, nüfusa oranla Türkiye'nin ABD'den daha çok organ nakil merkezine sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bu bizim için, Antalya için ve ülkemiz için büyük bir onurdur" dedi

Özel bir hastanenin Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, 2016 yılında 427 böbrek, 36 karaciğer nakli olmak üzere toplam 463 nakil gerçekleştirdiklerini belirterek, bu sayının ABD'deki 278 organ nakil merkezinin yaptığı nakil sayılarından fazla olduğunu kaydetti. Demirbaş, nüfusa oranla Türkiye'nin ABD'den daha çok organ nakil merkezine sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bu bizim için, Antalya için ve ülkemiz için büyük bir onurdur" dedi.

Hastane, 2016 yılında gerçekleştirdiği organ nakil sayısıyla ABD'deki 278 organ merkezini geride bıraktı. Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz, Yrd. Doç. Dr. Sabri Tekin, Op. Dr. Yücel Yüksel ve Dr. Levent Yücetin'in katıldığı basın toplantısında konuşan Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, Antalya'da ve Türkiye'de sağladıkları organ nakli başarısını uluslararası alana taşıdıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Güvenilir verilere sahip ülke olarak ABD'yi gördüklerini ve kıyaslamayı bunun üzerine yaptıklarını kaydeden Dr. Demirbaş, "Toplam 463 organ nakli gerçekleştirildi. Bu anlamda bunların 425'i böbrek nakli, 36'sı karaciğer naklidir. Son 8 yılda olduğu gibi Türkiye'nin en büyük böbrek nakli merkezi olmaya devam ediyoruz. Tabi bu bir yarış değil, madalya kazanmıyoruz ama bu kadar insanın hayatına dokunup, bu insanların hayatının sürmesini sağlamak bizlere mutluluk veriyor" dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)