Android cihazlarda "System UI işlem durduruldu hatası"


Android cihaz sahipleri son günlerde "System UI işlem durduruldu hatası" nedeniyle cihazlarının kilitlenmesi sorunu ile karşılaşıyor. Yapılan araştırmalara göre sorun Google Play ve Google Play Müzik uygulamalarına gelen güncellemeden kaynaklanıyor.

Birçok Android cihaz kullanıcısı “System UI işlem durduruldu hatası” şeklindeki uyarılardan muzdarip hale geldi. Kullanıcılar kendilerinin yaptığı hatalı bir işlem nedeniyle cihazının bozulduğunu düşünürken aslında yaşanan bir “güncelleme” sorunu olarak görülüyor. Google tarafından yılbaşında gelen güncellemelerin Android cihazlarda hata vermesine yol açtığı ifade ediliyor.

Android cihazlarda yeni bir sorun gündeme geldi. Birçok cihazda “System UI işlem durduruldu hatası” uyarısı nedeniyle donma ya da işlem aksaklıkları yaşandığı ifade ediliyor. Kullanıcılar yanlış bir uygulama indirdiklerini zannederken, telefonu açma-kapama ile hatanın düzeleceğini düşünenler de görülüyor.


Konu hakkında yapılan açıklamalara bakıldığında problemin bir sistem güncellemesinden kaynaklandığına dikkat çekiliyor. Ocak ayında Google tarafından gelen güncellemenin Google Play ve Google Play Müzik üzerinden Android cihazları etkilediği ifade ediliyor.

System UI İşlem Durduruldu Hatası Çözümü

Android cihazlarda yaşanan sorunun çözümünün oldukça kolay olduğu ifade ediliyor. Öncelikle Google Play Store’un açılması isteniyor.

Daha sonra ise “Uygulamalarım” sekmesinin açılması gerekiyor.

Yaşanan sorunun nedeni olarak Google Play kaynaklı güncelleme gösterildiği için söz konusu güncellemenin kaldırılması gerekiyor. “Google” ve “Google Play Müzik” uygulamalarının kaldırılması sonrasında yaşanan sorunun kendiliğinden çözüldüğü görülecektir. Ayrıca, sorun Google kaynaklı olduğu için yakın zamanda yapılan “Google güncellemesi” var ise onları kaldırarak sorunun çözüleceği ifade edilmektedir.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)