Halaçoğlu'ndan MHP'nin 'evetçi' vekillerine hatırlatma


MHP’nin ‘Hayır’cı vekillerinden Yusuf Halaçoğlu, partisinin ‘Evet’çi vekillerini, “Kendilerini hayvan yerine koyan birini başkan yapmak için bu denli gayret eden milliyetçileri kutluyorum” diye eleştirdi.

Gezici Araştırma’nın anketine göre MHP tabanında ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı içeren anayasa değişikliği teklifine ‘Hayır’ diyenlerin oranı yüzde 64 çıkmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise teklife hem Meclis’te hem referandumda parti olarak ‘Evet’ diyeceklerini açıklamıştı.

Yusuf Halaçoğlu, partiden ihraç edilen Ümit Özdağ ile birlikte ‘Hayır’ oyu verecek altı vekilden biri olduğunu söylemişti.



İkinci tur görüşmeleri devam ederken partisinden ‘şimdilik’ istifa etmeyeceğini belirten Halaçoğlu, bugün Twitter’dan yaptığı açıklamada partisinin ‘Evet’çi vekillerine seslendi: “Kendilerini hayvan yerine koyan birini başkan yapmak için bu denli gayret eden milliyetçileri kutluyorum.”

İki turda da bütün maddeler geçmişti

‘Başkanlık sistemi’ni de içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin maddeler, Meclis’te kurulan komisyondan AKP ve MHP’lilerin işbirliğiyle 29 Aralık 2016’da geçmişti. Komisyona 21 madde olarak gelen teklif, 18 maddeye düşerken, değişiklik teklifi 9 Ocak’ta Meclis’te görüşülmeye başlamıştı.

Anayasa değişikliği teklifinin ilk turunda maddeler yedi gün içinde oylamaya sunulup kabul edilmişti.

18 Ocak tarihinde başlayan ikinci tur görüşmelerde ise, maddeler ve teklifin tümü yeniden oylanmış, görüşme ve konuşma yapılmamış, sadece değişiklik önergeleri ele alınmıştı.

Anayasa değişikliğinin ikinci turunda oylanan tüm maddeler yine AKP ve MHP’lilerin işbirliğiyle Meclis’ten geçmişti.

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. mhp nasıl bir değişim içinde dün nefret yağdıran parti bugün nasıl her denileni yapıyor inanmak mümkün değil

    YanıtlaSil
Yorum Gönder