Reuters: MHP baraj altı kalabilir, bir kesim Erdoğan’a güvenmiyor


MHP’yi mercek altına alan Reuters, ‘partili cumhurbaşkanlığı’na destek veren MHP’de bölünme olduğunu, bu yüzden genel seçimde meclis dışında kalabileceğini belirtti.

Haberde MHP seçmeninin bir kısmının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a güvenmediği de ifade edildi.

Yeni sisteme destek kararının MHP’yi böldüğünü belirten Reuters, partinin yüzde 10 barajının altında kalmasının muhtemel olduğu değerlendirmesini yaptı.

‘Erdoğan’a destek, ona bir zafer daha demek’

MHP’nin meclise girememesi halinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha da güç kazanacağını, çünkü AKP’nin sayısal çoğunluğunun artacağı tespitini yapan Reuters, “Türkiye’nin milliyetçilerinin liderinin Erdoğan’a arka çıkma kararının bedeli, parlamento dışında kalmak ve Erdoğan’a muhtemel bir zafer kazandırmak olur” ifadelerini kullandı.

Oğan: MHP barajı aşamayabilir

Reuters’a konuşan MHP’li muhaliflerden Sinan Oğan, “MHP seçmeni aldatılmış hissediyor, aptal yerine konmuş hissediyor. Bahçeli yönetimindeki partinin seçimde barajı aşamama riskiyle karşı karşıya kalması muhtemel” dedi.

‘Bahçeli beklenmedik bir biçimde başkanlığa destek oldu’

Haberde Bahçeli’nin ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sistemine karşı çıktığı ancak ‘beklenmedik bir biçimde’ yeni sisteme destek verdiği belirtilirken, MHP’nin geçmişte aldığı konum, Kürtlere ve solculara yönelik tavrına da yer verildi.

Haberde Bahçeli’ye karşı en güçlü rakip olarak gösterilen Meral Akşener de yer bulurken, Akşener’in referandum sürecinde ‘Hayır’ kampanyasının sağ kanattaki en önemli sesi olduğunu ancak önüne engeller konduğu belirtildi.

‘Bir kesim Erdoğan’a güvenmiyor’

MHP’lilerin bir kısmının Erdoğan’a güvenmediğini belirtren Reuters, şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan, MHP’lilerin liderlerini takip edeceğini be planlanan anayasa değişikliklerini destekleyeceğini ümit ediyor. Ama MHP içinde Erdoğan’a yönelik derin bir güvensizlik var. Partinin bazı üyeleri Erdoğan’ın barış sürecine dönmesinden endişeli.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)