Yabancı dil sınavı yarın



ÖSYM, 2017-YDS İlkbahar Dönemi Sınavını 2 Nisan 2017 tarihinde,2017-YDS Sonbahar Dönemi Sınavını ise 17 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirme kararı aldı.

ÜDS, KPDS gibi daha önce yapılan dil sınavları 2013 yılından itibaren kaldırıldığı ve tüm dil sınavları YDS çatısı altında toplandığı için diğer yabancı dil puanı için tüm adayların yılda iki kez yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na (YDS) girmeleri gerekiyor. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yılda iki defa yapılıyor. Ancak yılda iki kez yapılan YDS'de yer alan dil sınavlarında yalnızca Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça yılda iki kez yapılıyor.

YDS İlkbahar ve sonbahar dönemi hangi dillerden yapılıyor?

YDS İlkbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden, Sonbahar Dönemi Sınavı ise sadece Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusçadan yapılacak.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)