Reina’ya benzer saldırıya hazırlanılıyordu


İstanbul’un Ortaköy semtindeki ünlü eğlence kulübü Reina’da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden IŞİD’li Abdülkadir Maşaripov’la birlikte tutuklanan Celil Çelik’in benzer bir saldırı hazırlığında olduğu belirtildi.

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde kaldığı evde yakalanan 54 yaşındaki Çelik’in beraberindeki dört kişininse kaçtığı belirlendi.

Hakkında iddianame hazırlanan Çelik’le ilgili Reina saldırısına benzer bir saldırı hazırlığında olduğu kaydedildi: “DEAŞ terör örgütünün hücrelere ayrılmış yapısı nedeniyle, planlanan muhtemel eylem öncesinde, eylemci ile eylemde kullanılacak silah ve mühimmatların eylemden kısa bir süre önce bir araya getirildiği tespit edilmiştir. Bu nedenle şüphelilerin Reina eylemi tarzı gerçekleştirilmesi planlanan bir eylem öncesinde yakalandıkları anlaşılmaktadır.”

İddianamede Çelik’in IŞİD mensubu olduğu da belirtildi: “DEAŞ silahlı terör örgütü bünyesinde Ebu Muhammed El Horasani kod ismini kullanan şüpheli Abdulkadir Masharipov ile birlikte aktif faaliyet yürüten ve benzer eylem potansiyeli bulunan DEAŞ terör örgütü mensubudur.”

Evinde silah ve mermi bulundu

Çelik’in evinde yapılan aramada iki adet AK-47 marka kalaşnikof tüfek ile 500 adet 7.62 mm çapında merminin yanı sıra GPS ve kamera tespit cihazı ile çok sayıda dijital malzemeye el konulduğu bilgisine de iddianamede yer verildi.

Çelik hakkında ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan da 15 yıla kadar hapsi istendi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)