Burkina Faso'da Türk restoranına saldırı: 1 Türk öldü, 1 Türk yaralandı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da bir Türk restoranına düzenlenen saldırıda, 1 Türk hayatını kaybetti, 1 Türk de yaralandı. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, saldırının kınandığı ifade edildi. AFP'ye konuşan bir ambulans görevlisi, Aziz İstanbul isimli restorandan yaralı olarak çıkarılan Türk vatandaşının yolda hayatını kaybettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da (Vagadugu) bir Türk restorana gerçekleştirilen silahlı saldırıda ölenlerden 1'inin Türk olduğunu açıkladı.

Türk restoranını hedef alan sadırıda 17 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı açıklandı.

Fransız AFP haber ajansı ilk yardım ekiplerine dayandırdığı haberde, hayatını kaybedenler arasında bir Türk vatandaşının bulunduğunu aktardı.

DIŞİŞLERİ'DNEN KINAMA MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, bir vatandaşın da yaralandığı Burkina Faso'da düzenlenen  

terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur" ifadesi yer aldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Burkina Faso halkına başsağlığı ile yaralananlara acil şifa dileğinde bulunulan açıklamada, "Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir" mesajı paylaşıldı.

OTOMATİK SİLAHLARI VARDI

Görgü tanıkları, otomatik silahları bulunan saldırganların restoranın bulunduğu sokağa pikap cinsi bir araçla geldiğini ifade ediyor.

TSİ ile 23:00 sıralarında başlayan olayda silah seslerinin 6 saat süresince duyulduğu belirtiliyor.


Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da 2016'nın Ocak ayında benzer bir saldırı gerçekleşmiş 30 kişi hayatını kaybetmişti.

El Kaide tarafından üstlenilen o saldırılarda bir restoran ve otel hedef alınmıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)