Halk Kurtuluş’u Kutladı… 9 Eylül Kutlaması


İzmirliler, 9 Eylül 1922 tarihinde işgalci Yunan güçlerini denize dökerek İzmir’in kurtuluşunu sağlayan Mustafa Kemal, başkomutanına güvenen askerler ve efeleri, 95 yıl sonra düzenledikleri törenle andı.

Basmane Altınpark’ta sabahın saat 8.00’inde toplanmaya başlayan demokratik kitle örgütleri ve halk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun alana gelmesiyle 9.00’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Anafartalar Caddesi’nden İkiçeşmelik’e çıkan yürüyüş kolu, Cumhuriyet Meydanı’na doğru yöneldi.

Burada kendilerini açılmış şekilde bekleyen 700 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ve 350 m. uzunluğundaki Atatürk posteri önünde zeybeklerle, yürüyüş devam etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda tören, saygı duruşu ve Milli marşımızın söylenmesiyle başladı.

Selçuk’ta Aziz Kocaoğlu’na yapılanlara yanıtmışçasına, kutlamaya çok sayıda halkın katıldığı, ‘’İzmir Azizdir Aziz Kalacak’’ sloganının atıldığı görüldü.

Zihinsel Engelliler Derneği Genel Başkanı Muhittin Yılmaz’ın da hazır bulunduğu kısımda Türkiye Deniz İzcileri kıyafeti içerisindeki engelliler söylenen marş ve şarkılarla coştu, oyunlar oynadı. Muhittin Yılmaz’ı görünce yanına gelerek sarılıp, elini öptüler.

İzmirliler, yüzlerinde atalarını, şehit ve gazilerini anmış olmanın verdiği haz ve mutlulukla meydandan ayrıldılar.






Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)