Karamollaoğlu: Doların yükselme nedenini idrak edemezseniz, sizi ezenlerin kapısını çalarsınız


Saadet Partisi Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu İstanbul’da iftar programında açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da gerçekleşen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı iftarında konuşan Saadet Partisi Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu "Zor bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki seçimler hayati ehemmiyet taşıyor. Seçim neticesine herhangi bir şaibe karışmamasını niyaz ediyoruz. Milletin iradesine ipotek koymak veya bu iradeyi yanlış yönlendirmek aslında kimseye yakışmaz. İnsanımız şu dönemde en çok demokrasi ve hukuk üzerinde duruyor. İçinde bulunduğumuz şu durum beni hem umutlandırıyor hem de endişeye sevk ediyor. Çünkü benim endişem kazanırsak yükleneceğimiz yükü kamil bir şekilde idrak etmemden kaynaklanıyor. Kimsenin moralini bozmak istemem ama bu tablo daha önce Türkiye'nin hiç karşılaşmadığı bir tablo. Tabir-i caizse tuz kokmuşsa, sorunu çözmek o kadar da kolay değil" dedi.

'DURDURAMAZSAK BU İŞ DİKTATÖRLÜĞE GİDİYOR'

Karamollaoğlu "Eğitim ve sağlık işlemez halde. Dış politika tam bir keşmekeş. Parlamento işlemez hale geldi, her şey tek bir kişiye kalmış durumda. Tek bir kişiyle ülke yönetilir mi? Biz farklı düşüncedeki insanları bir araya getirmeye mecburuz. Bizim sevgimiz bizim muhaliflerimizi kucaklayacak kadar güçlü. Bu ülkenin tek akıl değiş ehil akıllar tarafından istişarelerle yönetilmeye ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetecek elbette ama meclis de onun yanında, onu denetleyecek ve ona yol gösterecek. Adalet mekanizması da bu ikisinin de etkisinde kalmaksızın fonksiyonunu icra edecek. Eğer bu böyle uygulanmazsa, biz sevsek de sevmezsek de, istsek de istemesek de bu işin sonu diktatörlüğe gidecek" ifadelerini kullandı.

‘BİZİM UFKUMUZUN GENİŞLİĞİNE HAYALLERİNDE BİLE GÖREMEZLER'

Temel seçim vaatlerinin kuvvetler ayrılığı olduğunun altını çizen Karamollaoğlu "Mecbur olmasak da göreve geldiğimizde muhalefetle birlikte çalışacağız. Biz kendimizi denetletmeyi talep edeceğiz. Denetim olmazsa şeffaflık olmaz, halının altında ve perdenin arkasında öyle şeyler olur ki bir şeylerin farkına varıldığında iş işten geçmiş olur. Bugün yolsuzluk ve israf zirveye ulaşmış durumda. İnsanlar bunlar iş yapıyor diye hataların üstünü örtmeye çalışıyorlar. Böyle bir ülkede huzur olamaz. Böyle bir ülke bağımsızlığını muhafaza edemez" diye konuştu.

Karamollaoğlu "Bizim ufkumuz bugünkü arkadaşların tahayyül etmeyi bırakın rüyalarında göremeyecekleri kadar geniş" dedi.

'İLACINDAN SİLAHINA KADAR ÜRETECEK BİR ÜLKEYİ HEDEFLİYORUZ'

Karamollaoğlu "Teknolojide başka ülkelere örnek olmayı istiyoruz. İlacından silahına kadar üretecek bir ülke olmayı hedefliyoruz. Dolar aldı başını gidiyor. Hülümet şaşkın. Ne yapacağını bilmiyor. Doların yükselmesi tek başına bir şey ifade etmiyor. Doların yükselmesinin arkasındaki sebepleri idrak edemiyorsanız, heyheylenseniz de meydan okusanız da sonunda sizi ezmek isteyenlerin kapısını çalmak zorunda kalırsınız. Onlara mahkum olduğunuzu deklare edersiniz" diye konuştu.

‘BU İKTİDAR İHYA EDİLEN BÜTÜN TESİSLERİ YOK ETTİ'

İktidarın özelleştirme politikasını da sert şekilde eleştiren Karamollaoğlu "90 yıllık birikimimiz bu iktidarla tarihe karıştı. Sümerbank'ın 40'tan fazla fabrikası vardı. BUgün fabrikaların hiçbiri kalmadı. Onu yerine yüksek binLar doldu. İhya edilen ne kadar tesis varsa, hepsini sattılar, yok ettiler" dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)