Rahmetli Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşı Hakkı Öznur ülkücülere seslendi

AKP ve MHP’yle birlikte ‘cumhur ittifakı‘nda gayrı resmi olarak yer alan Büyük Birlik Partisi’nin BP’nin, yüksek istişare kurulu başkanı Hakkı Öznur, AKP’ye yönelik sert açıklamalarda bulundu: “Tek adam rejimine, AKP despotizmine karşı çıkan mazlumların, ezilenlerin, zulme uğrayanların sesi ve umudu olan ülkücüler; muktedirlere, zulmedenlere oy vermez, destek vermez! Ve onlarla işbirliği yapmaz.”


Başta BBP Genel Başkanı Mustafa Destici olmak üzere 18 partili, 24 Haziran’da AKP listelerinden milletvekili adayı. BBP bu anlamda ‘cumhur ittifakı’nın da gayrı resmi ortağı.

BBP’nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşı olarak bilinen Öznur ‘Adalet ve Demokrasi Beyannamesi’ başlığıyle AKP’ye oy verilmemesini isteyen bir açıklama yaptı. Beyannamede şu ifadeler yer aldı:

– “Tek adam, tek parti rejimine, AKP despotizmine karşı çıkan mazlumların, ezilenlerin, zulme uğrayanların sesi ve umudu olan ülkücüler; muktedirlere, zulmedenlere oy vermez, destek vermez! Ve onlarla işbirliği yapmaz.”

– “OHAL’siz, KHK’sız, baskısız, yasaksız bir Türkiye için; AKP/saray rejimine karşı çıkmaya devam edeceğiz. Ülkücülerin iradesine kimse ipotek koyamaz.”

– “Saray, Balgat, Yenimahalle üçlüsünün ülkücü hareket üzerindeki kirli karanlık oyunlarını, kumpaslarını 24 Haziran’da sandıklara gömeceğiz.”

Eski Ülkü Ocakları başkanı MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya da daha önce ülkücülere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a oy vermeme çağrısında bulunmuştu.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)