Almanya'da LGBTİ yürüyüşü

LGBTİ+ örgütlerinin, toplumsal cinsiyet yargıları temelli şiddet, ayrımcılık ve nefret söylemine karşı en önemli sokak hareketlerinden olan Onur Yürüyüşü’ne, Almanya’nın Hamburg kentinde yaklaşık 200 bin kişi katıldı.

Almanya’da Christopher Street Day ismiyle yapılan yürüyüşte Hamburg’un Lange Reihe semtinden başlanarak konvoylar halinde ve araçlarla Belediye Sarayına doğru yüründü. Eyaletin başbakan yardımcısı (SPD) Peter Tschentscher, başbakan yardımcısı (Yeşiller Partisi) Katharina Fegebank, milletvekillerinin yanı sıra Türkiye’den sinema sanatçısı Meltem Cumbul da katıldı.

Türkiye ve İran başta olmak üzere insan hakları savunucuları insiyatiflerinin de yer aldığı Onur Yürüyüşü büyük ilgi gördü.

HAMBURG’DA YAKLAŞIK 2 BİN EŞCİNSEL EVLENDİ

Öte yandan Almanya’da 1 Ekim 2017 yılında eşcinsel evliliğe izin veren yasanın yürürlüğe girmesiyle Hamburg’da 2 bin eşcinselin evlendiği kaydedildi. Avrupa’da eşcinsel evlilik yasasını geçiren ilk ülke Hollanda oldu. Hollanda’nın 2001’de attığı ilk adımı Belçika, İspanya, Danimarka, Norveç, İsveç, Portekiz, İzlanda, Fransa, İngiltere, Lüksemburg ve İrlanda takip etti.

Almanya’daki Onur Yürüyüşü, Christopher Street Day adını, eşcinsel hakları için mücadele geleneğinin önemli bir mekanı olan, New York’taki Christopher Caddesi’nden alıyor.

Christopher Caddesi, 28 Haziran 1969’da Amerika Birleşik Devletleri’nde eşcinsellerin polis şiddetine karşı o zamana kadarki en büyük kitlesel direnişine sahne olmuştu.

İşte Hamburg'daki yürüyüşten kareler:








Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)