Responsive nedir? Responsive tema, responsive duyarlı web tasarımı

 


Merhaba Bloglytics takipçisi, 

Responsive, Türkçe kelime karşılığı olarak duyarlı anlamını ifade etmektedir. Bizim web sitelerde kullandığımız anlamı ise tam olarak Responsive Web Tasarımı

Gelişen teknoloji nedeniyle artık bloglarımız bir çok cihazdan takip edilebiliyor. Öncelikli olarak mobil kullanımlara için duymaya başladığımız responsive şimdilerde, tablet, televizyon gibi bir çok cihazda gereklilik haline geldi. 

Uyumlu bir web tasarım sayesinde girdiğiniz cihazlardan blogunuz oldukça kullanışlı görünecektir. Responsive tasarım blogunuzun tasarımı, fontları, menüleri baktığınız cihaza göre şekil alır. 

Son dönemde hızla yaygınlaşan mobil kullanım nedeniyle artık bir çok web tasarım responsivedir. Eğer blogunuzda responsive bir tema kullanmıyorsanız mobil ya da tablet görüntülemelerde blog ziyaretçileriniz çokça sıkıntı yaşayacak ve blogunuzu ziyaretten vazgeçeceklerdir. 

En iyi responsive, mobil uyumlu, adsense uyumlu temalara ulaşmak için bizi takipte kalın. 

Blogger Temalara ulaşmak için tıklayın.

Wordpress Temalara ulaşmak için tıklayın. 

Yorum Gönder

8Yorumlar
  1. Merhaba, 728x90 bannerlar telefonda kesik görünüyor, tam görünmüyor. Ben de bu temayı bloğumda kullanacaktım, iyi denk geldi. Header kısmında 728x90 ölçüsündeki banner, mobilde uyum göstermediği için şablonu kullanmıyorum. Rica etsem bir yardımcı olur musunuz? E-posta adresi de yoktu sitenizde, buradan yazmak durumunda kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi akşamlar, bu tema responsive bir temadır blogunuza kurduğunuzda ekleyeceğiniz görseller mobil uyumlu bir şekilde telefondan görünecektir. Header kısmına eklenen görsel otomatik küçülmektedir. Bu sitede yer alan üst kısımdaki 728x90 alanında beyaz bir banner olduğundan o kısım mobilde beyaz görünmektedir.

      Sil
    2. Bu temayı deneme bloğuma kurdum ama headerdeki banner küçülmedi. Bir de ben orada temanın içinde bulunan örnek reklâm kodunu tamamen kaldırıp, kendi kodumu ekledim. Acaba ondan mı? Yani şunu demek istiyorum: Eklemek istediğim kodu, temanın verdği kodların arasında bir yere mi koymam gerekiyor?

      Sil
  2. Rica etsem e-posta adresinizi yazar mısınız? Size oradan link göndereceğim. Burayı yorumlara boğmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Verdiğiniz (binbil@msn.com) e-posta adresine o gün mail göndermiştim.

    Bahsettiğim durum koddan koda göre değişiyor sanırım. Bazı kodlar esnek olduğu için, bulunduğu yere uyum sağlıyor. Bazı kodlarsa uyum sağlamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, o mail adresine herhangi bir mail gelmedi. İsterseiniz iletişim kısmındaki gmail adresini kullanın.
      Şunu belirtmek isterim ki mobil uyumlu bir tema da tüm css ve html kodlar aynı sonucu verecektir.
      Siz yine de nerede ne olmasını istediğiniz konuya ilişkin açıklamayı varsa görselleri gönderin yardımcı olayım.

      Sil
    2. Şimdi şöyle hocam: Bir banner değişim ağının kodunu yükledim, telefonda bir kısmı kesildi. Ama normal bir reklâm koyduğumda telefonda da tamamı göründü. Koddan koda göre değişiyor sanırım, derken bunu kast ettim. Yani hep aynı sonucu vermedi. Artık deneyerek ekleyeceğim. Teşekkür ederim.

      Sil
    3. Hocam blogger da resim yüklediğimizde ortaya çıkan kodu kullanabilirsiniz. İki resim çıkıyor üst resim linki yerine ziyaretçinin gitmesini istediğiniz linkle değiştirmeniz yeterli oluyor. Blogger a yüklediğiniz içinde hiç bir zaman silinmiyor kolay gelsin

      Sil
Yorum Gönder