"Büyük Kürdistan" için PKK ile Barzani anlaştı


ABD’nin PKK’ya yardımını belgeleyen emekli Org. Başer Kürdistan Diaspora Bakanlığı kurulmasını böyle yorumladı.
TerÖrle mücadele koordinasyonuyla görevliyken açılıma karşı çıkan ve “PKK’yı muhatap alan misyonun parçası olmam” diyerek görevi bırakan emekli Org. Edip Başer, “Barzani ile PKK hedef için anlaştı. Ara sıra sürtüşmeleri, senaryo gereği!” dedi.

Terör örgütü ile Barzani rol paylaşımında anlaştı!
Emekli Org. Başer, Barzani’nin “Kürdistan Diaspora Bakanlığı” kuracağı açıklamasını, “PKK ile rol paylaştılar. Hedefleri Büyük Kürdistan” diye yorumladı.

Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetime Başbakan olmaya hazırlanan Neçirvan Barzani’nin, “Kürdistan Diaspora Bakanlığı” kurma kararı, “Büyük Kürdistan’a bir adım daha” diye yorumlandı. Emekli Orgeneral Edip Başer, bu hareketi, “Siyasi hedeflerinin Büyük Kürdistan olduğunu gösteriyor. Bunun için her türlü adımı atıyorlar. PKK ile Barzani ortak amaç için rol paylaşımı yaptılar” sözleriyle değerlendirdi. YENİÇAĞ’a konuşan emekli Orgeneral Edip Başer, gelişmeyi Türkiye’deki olaylardan ayrı düşünmemek gerektiğini söyledi. Terör örgütü PKK ve peşmerge reisi Mesud Barzani’nin amacının “Büyük Kürdistan’ı kurmak olduğunu” belirten Edip Başer sözlerini şöyle sürdürdü: “Adamlar siyasi hedeflerini Büyük Kürdistan olarak koymuşlar. O çerçevede her türlü adımı atıyorlar. PKK ile aralarında bir kavga değil, rol paylaşımı var. Zaman zaman sürtüşme görüntüsü veriyor olabilirler. Ancak bu sürtüşme gerçek değil, rol paylaşımı çerçevesinde kurgulanan senaryonun bir parçası.”

Amaç etnik çatışma
Edip Başer, “Büyük Kürdistan” ın önündeki en önemli engelin Türkiye olduğunu söyledi. Terör örgütü PKK ve peşmerge reisi Barzani’nin önümüzdeki dönemde Türkiye’yi sıkıntıya sokmak için her yolu deneyeceğini ifade eden Başer, “Büyük Kürdistan” hayalini gerçekleştirmek amacıyla etnik ve mezhep çatışmalarını kaşıyacaklarını bildirdi.

Devlet kurma sinyali verildi
Mesud Barzani, mart ayının Kürtlerin kader ayı olduğunu söyleyerek devlet sinyali verdi. Erbil’de Kürt gençlik komitesinin düzenlediği konferansta konuşan Barzani, “Mart ayında insan şaşırıyor kutlama mı yapsın yoksa yas mı tutsun. Bu ay Kürtler için kader ayıdır. Yani ne kadar acı ve sevinç varsa hepsi bu ayda Kürtlerin üstüne yağmış resmen. Umut ediyorum ki bir gün yine bu ayda, o büyük müjdeli haber gelecek” dedi. Barzani, “Kürdistan” olarak tanımladığı coğrafyanın parçalı olduğunu ileri sürerek “Bir gün gelecek ve bu ulus yeniden birleşecek” diye konuştu.

ABD’nin terör örgütüne yardımını belgelemişti
ABD’nin, eski NATO Başkomutanı emekli Orgeneral Josep Ralston’u PKK koordinatörü olarak atamasının ardından, Türkiye de Eylül 2006’da aynı göreve emekli Orgeneral Edip Başer’i getirmişti. AKP’nin Kürt açılımı politikasına ters düşen açıklamalar yaptığı için Mayıs 2007’de görevden alınan Başer, “Ben PKK’yı muhatap alan bir misyonun parçası olmam” demişti. Başer, ABD’nin PKK’ya yardım yaptığını da belgelemişti. Başer, 2007’de yaptığı açıklamada “Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak çalıştığım dönemde mevkidaşım ABD’li Ralston’a bir CD verdik. O CD’deki fotoğraflarda, PKK’ya malzeme taşıyan aracın ön koltuğunda ABD’li bir yetkili görülüyordu. Ralston bana konuyu araştıracağını söylemesine rağmen bir sonuç çıkmadı” demişti. Başer, ABD’lilerin bu tavrı karşısında Türkiye olarak kendilerini kandırılmış hissettiklerini dile getirmişti.


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)