Zenginleştirilmiş uranyum satılıyor

"Gürcistan karaborsasında nükleer bomba materyali satılıyor"

Gürcistan’da yürütülen gizli bir operasyondan elde edilen bilgilere göre, eski Sovyetler Birliği üyesinin karaborsasında nükleer silah üretilmesinde kullanılabilecek yüksek derecede zenginleştirilmiş uranyum satılıyor.

Elde edilen bilgiler, kurşunla kaplanmış sigara paketi içinde gizlenen uranyumun tren yoluyla kaçırıldığı yönünde. Geçtiğimiz Mart ayında, Yerevan’dan Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e giden bir trene sigara paketine yerleştirdikleri uranyumu kaçırmak isteyen biri iş adamı, diğeri doktor iki Ermeni tutuklandı.



Gürcistan Devlet Başkanı Mikail Saakaşvili’nin, devletin üst düzey yetkililerine bu konuyu Nisan ayında Washington’da düzenlenen nükleer zirvede görüşmesi yönünde bilgilendirdiği belirtildi. Ancak Washington’da bu konuda henüz hiçbir bilgi kamuoyuna açıklanmadı.



Gürcistan’daki gelişmeler hakkında bilgisi olan kaynaklar, Guardian’a çok özel açıklamalarda bulundu. Buna göre, Gürcistan karaborsasında nükleer bomba yapımında kullanılabilecek materyaller bulunuyor ve bu materyaller ABD’nin gönderdiği özel detektörlerden geçebiliyor. Yetkililer şimdi kara borsada ne kadar yasadışı materyal bulunduğu ve nasıl bir kaçakçılık ağı döndüğünü ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Hürriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)