Stuttgart’ta Binlerce Kişi Terörü Lanetledi



Stuttgart’ta son zamanlarda tırmanan PKK terörünü lanetlemek için düzenlenen yürüyüşe polisin verdiği sayıya göre 5800 kişi katıldı. Özellikle 24 vatan evladının şehit olmasıyla ayağa kalkan vatandaşlarımız saat 12′den itibaren Stuttgart garının karşısındaki Lautenschlager caddesinin girişinde toplanmaya başladılar.
Gencinden ihtiyarına, Kürdünden, Türküne, türbanlısından, modernine, Allahü ekber diyeninden kahrolsun Amerika diye bağıranına kadar, kısacası PKK teröründen bıkmış ve karşı olan herkesim oradaydı.Üstelik malum çevrelerin günlerdir devam eden ‘Yürüyüşü düzenleyen faşistlere Stuttgart’i açık mezar yapalım’ kışkırtıcı propagandalarına rağmen.

Stuttgart ve çevresi ADD,TGB Almanya,İşçi Partisi mitingi destekleyenlerin başında geldi ve tavırlarından dolayı tertip komitesinden övgü aldılar.Bir iki ufak teşebbüs dışında hiç bir saldırı girişimi olmadı.İki üç yılbaşı bombası patlattılar.
Yürüyüşçüler olgun bir tavır takındı, ultra-aslanın taşkın tavırlarını görevliler engelledi, provakosyonlara meydan verilmedi, böylece Stuttgart ve çevresinde yaşayan karşı gür ve net bir sesle DUR demiş oldu.Konuşmacılar emperyalizm destekli terörün, Büyük Ortadoğu Projesini hayata geçirmeye çalışan ABD‘nin maşası,oyuncağı konumunda olduğunu,Kürtlerin özgürlügü ile alakası olmadığını vurgulayarak,Kürt ve Türklerin kardeşliğini ve birliğini öne çıkardılar.
Şehitlerimiz isimleriyle anıldı,topluca İstiklal Marşıi söylendi, Atatürk’ ün Gencliğe Hitabe’si okundu ve kalabalık büyük bir coşku ile miting alanını boşalttı.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)