Öcalan'a Özgürlük için direniş çağrısı


Aysel Tuğluk'tan direniş çağrısı

VAN Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, İmralı Cezaevi’nde ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a tecridin kaldırılması ve görüşmelere başlanmasını istedi. Ülkenin iç savaşın eşiğine getirildiğini ileri süren Tuğluk, Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelelerinin süreceğini iddia etti, taraftarlarından direnişi yükseltmelrini istedi.

Diyarbakır’da BDP’lilerin Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin 13’üncü yıldönümü nedeniyle Koşuyolu Parkı’nda yapmak istedikleri basın açıklamasına, polis valilik kararını gerekçe göstererek izin vermedi. Park çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, BDP’liler Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde toplandı.

AYSEL TUĞLUK: GELİŞTİRECEĞİMİZ İSYAN MEŞRUDUR

Van Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, konukevi önünde toplananlara bir konuşma yaparak, açıklama yapmalarının engellenmesini kınadı. Tuğluk, "Şunu çok iyi bilsinler ki, Amed bu mücadelenin yarattığı bir halktır. Amed halkı sizin bu zulmünüze, bu faşizminize karşı direnecektir. Sonuç alamayacaksınız bu politikalarınızdan. Halkımızın mücadelesini yok sayan, demokrasi mücadelemizi tanımayan bu zihniyete karşı geliştireceğimiz her tepki, her isyan meşrudur. Bugün 15 Şubat, bugün Kürt halkı için kara bir gün. Sayın Abdullah Öcalan’ın komployla, binbir hileyle, entrikayla, uluslararası dünya güçlerinin işbirliğiyle tutuklanarak İmralı’ya getirilmesinin 13’üncü yılı. Biz 15 Şubat komplosunu yapan, bunun arkasında olan bütün dünya güçlerini, Avrupa’yı, Amerika’yı ve bu tablonun gerçekleşmesinde rol sahibi olan herkesi, her kesimi şiddetle kınıyoruz" dedi.

Tuğluk, Öcalan’ın Kenya’da yakalanmasının komplo olduğunu, Türk- Kürt çatışması çıkarılmasının istendiğini ileri sürerek, "Öcalan yaşadığı bu komploya rağmen tercihini savaşta kullanmadı. Tercihini halkların barışından yana kullandı ve o günlerde farklı bır kararı olsaydı, bu coğrafya cehenneme dönebilirdi" dedi.

’ÖCALAN BİR REHİNE OLARAK TUTULUYOR’

Bugün devletin, Ak Parti iktidarının uyguladığı politikanın bir imha ve inkar politikası olduğunu ileri süren Tuğluk, Öcalan’a tecrit uygulandığını iddia etti. Tuğluk, "Bakın 13 yıldır zaten tek kişilik bir hücrede dışarıyla iletişim olanakları kapatılmış, adeta nefessiz bir yerde tutulan Sayın Öcalan bir rehine olarak devletin elinde tutuluyor. Bu da yetmedi, yaşam koşullarını, siyaset yapmasının önünü açması gerekirken devlet, yeniden 7 aydır tüm görüşmeleri kesmiş durumda. Ne avukatlarıyla, ne ailesiyle görüşme imkanı tanınmıyor" diye konuştu.

Abdullah Öcalan cezaevinden çıkana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Aysel Tuğluk, "Söylenmesi gereken sözlerin, yapılması gereken eylemin günleridir. Hepinizi direnişinizi yükseltmeye çağırıyorum" diye konuştu.

OLAYLAR ÇIKTI

Basın açıklamasının ardından dağılan gruptan bazı kişiler yolu trafiğe kapatmak isteyince hareketli anlar yaşandı. Polis, yolu kapatan grubu Koşuyolu Caddesi’nden, Oryıl Kavşağı’na kadar takip etti. Sokak aralarına giren gruplar daha sonra Lezgin Avcı Caddesi’nde toplanarak ses bombası ve molotof kokteyli attı.

Bunun üzerine polis Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile caddeye ve bağlantılı sokaklara girerek göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Koşuyolu Parkı çevresinde güvenlik önlemi alan polis, şüpheli gördüğü kişilerin çantalarını kontrol etti.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)