Belediye başkanları adli kıskaç altında



Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, belediye başkanlarının bir idari, adli kıskaç altına alındığını öne sürerek, "Türkiye'de tek bir parti dönemi gibi algılanacak hal, hareket ve davranışlardan kaçınılması lazım. Bu görüntü Türkiye'yi zedeler" dedi.

Uysal, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve bazı belediye çalışanlarının tutuklanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Belediye başkanlarının bir idari, adli kıskaç altına alındığını iddia eden Uysal, Türkiye'de tek bir parti dönemi gibi algılanacak hal, hareket ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Bu görüntünün Türkiye'yi zedeleyeceğini ifade eden Uysal, şunları ekledi:
"Farklı siyasi partilerde siyaset yapan, özellikle belediye başkanları gibi belirli mesuliyetleri taşıyan, yerel yönetimlerde çalışan arkadaşlarımızın bir idari, adli kıskaç altına alınmış olması bizi üzer. Yaşanan bu olaylardan üzüntü duyuyorum. Türkiye'de seçilmiş insanların, farklı siyasi tercihler yapan insanların hukukundan emin olmaları lazım. Türkiye'de tek bir parti dönemi gibi algılanacak hal, hareket ve davranışlardan kaçınılması lazım. Elbette adli makamlar bu hususlarda daha dikkatli olacaktır. Ama bu, endişelerimizi ifade etmemizi de engellemez. Somut delillere ulaşmadan yapılan operasyonları PR uygulaması gibi kamuoyunun önünde insanların itibarı ile oynayacak bir üslupta yapmak çok inciticidir. İnsanlarımızın itibarıyla oynatırsak, devlete ve adalete dair güven zedelenir. Bu süreçte de bu güven zedelenmiştir."


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)