Büyük usta için anıt mezar yapılacak


Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Neşet Ertaş için anıt mezar yapılacağını söyledi. Bahçeci, ''Ustamıza yakışır bir anıt mezarını kısa sürede gerçekleştireceğiz'' dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, düzenlediği basın toplantısında, Neşet Ertaş'ın Kırşehir'de yetişmiş ancak Türkiye'ye mal olmuş bir insan olduğunu belirterek, Ertaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Kırşehirliler olarak yarın düzenlenecek olan cenaze törenini Neşet Ertaş'a yakışır bir biçimde düzenlemek için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Bahçeci, şöyle konuştu:
''Merhum Neşet Ertaş'ın cenaze törenine yaklaşık 30-40 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Büyük ustanın cenazesi yarın ikindi namazına müteakip Ahi Evran-ı Veli Cami'nde kılınacak namaz ve tören ile birlikte Bağbaşı Mezarlığı'na defnedilecek. Biraz önce ilimiz yöneticileri ve Valimiz ile birlikte bu konu ile ilgili toplantı yaptık. Türkiye'nin her yanından Neşet Ertaş'ın sevenleri gelecek. Bu konuyla ilgili bütün tedbirleri aldık. Namazdan sonra Bağbaşı Mezarlığı'na yürüyerek cenazemizi götüreceğiz ve orada defnedeceğiz. Defin sonrasında Ahi Meydanı'nda kuracağımız taziye çadırlarında aile orada taziyeleri kabul edecek ve misafirlerimize yemek ikramımız olacak.''

Başkan Bahçeci, Neşet Ertaş'ı sağlığında ziyaret ettiğinde Kırşehir'i ne kadar sevdiğini ve ne kadar özlediğini kendisine anlattığını, belirterek, şunları söyledi:
''Bizde büyük ustanın ölümünü 'Vuslat' olarak nitelendiriyoruz. Hem Kırşehir'e kavuşması hem de her ismini andığında gözleri dolan babası Muharrem Ertaş ile kavuşması olarak görüyoruz. Onun isteği oydu; Muharrem Ertaş'ın yanına defnedilmesi. Belediye olarak mezarlıkta tüm hazırlıklarımızı yaptık. Arzumuz, isteğimiz yaşarken her zaman önem verdiğimiz, saygı duyduğumuz ustamızı kaybettikten sonra da ismini yaşatabilmek olacak Kırşehir Belediyesi olarak, Kırşehirliler olarak. Orada inşallah ustamıza yakışır bir anıt mezarını da kısa sürede gerçekleştireceğiz. Cenazenin bütün aşamalarıyla sayın Başbakanımız yakından ilgileniyor. Hastalığında da çok ilgilendiler. Buradan tüm Kırşehirliler adına sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)