Milli Eğitim Bakanlığının yeni kıyafet yönetmeliği


Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve orta dereceli okullardaki öğrenciler için, yeni kıyafet yönetmeliği hazırladı. Kız öğrenciler, İmam Hatip okullarındaki tüm derslerde başlarını kapatabilecek. Diğer ortaokul ve liselerde ise, seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde baş örtülecek.

Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre, İlkokul, ortaokul ve liselerde vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü ya da derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve gömlek, yırtık ve delikli ya da şeffaf kıyafet de giyilemeyecek. İmam Hatipler ile Kuran-ı Kerim dersi dışında baş açık, saçlar boyasız olacak. Makyaj yapılamayacak ve bıyık ya da sakal da yasak olacak.

Anayasa referandumundan sonra her şey ters yüz olmaya başladı.

Bu gün egemen olan iktidar ve yandaşları başörtüsüne özgürlüğü ilk dillendirmeye başladıklarında zaten herkesin istediği gibi giyinmesinde özgür olması gerektiğini savunuyorlardı. İran da da değişim böyle yavaş yavaş törpülenerek başlamıştı. Egemenlik kesin biçimde mollalara geçince "öteki" sayılan özgürlükler ortadan kalktı, hatta lanetlendi....

Bu aymazlıklardan ulusumuzun bir an önce sıyrılması gerçek özümüz kuruluş felsefemiz ve Cumhuriyetin temel ilkelerine dönülerek mevcut anayasa hükümlerine bağlı kalmaktır. Ülkemizin gerçekleri 300 bin öğretmen açıkta , işsizlik , geçim derdindeki insanlarımız enflasyona yenik düşürülmüş, devletin tüm kurumları özelleştirilmiş, topraklarımız parça parça yabancıya satılarak bir nevi içeriden işgale uğratılıyor iken bu türlü gündemlerle milletimiz uyutulmasına izin vermeyecektir.


YÖNETİM KURULU ADINA O.MÜMTAZ ÇAPÇI
ADD Isparta Şube Başkanı

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)