Kılıçdaroğlu: Biz Atatürk milliyetçisiyiz

Adsız
1359484638

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ırkçılığa noktayı grp toplantısında koydu: Herkesin etnik kimliği kendi şerefidir. Biz Atatürk milliyetçiliğini destekliyoruz. Temel; ırk değil, yurttaştır.

Medyaya yüklendi!

Gazetelerİ okuyorsunuz, hedef CHP! Başbakan, “Tasmanızı çıkardım” dediğinde niye eleştirmediniz! Hala boynunuzda tasma olduğuna mı inanıyorsunuz?
Kılıçdaroğlu: Biz Atatürk milliyetçisiyiz

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, “Herkesin etnik kimliği kendi şerefidir. Biz Atatürk milliyetçiliğini destekliyoruz” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan’ı “Değerli Türk büyüğü” olarak nitelendirdi. Partisindeki ‘ırkçılık’ tartışmasını da gündeme getiren CHP lideri, vekilleri uyardı: “Her arkadaşım konuşurken laflarının nereye çekileceğini bilsin. Parlamentoda konuşurken ders vermiyoruz biz.” “Biz bu ülkede barışı huzuru kurmak sağlamak istiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Ana dilde savunma diye yasa geldi. Adı yanlış, ana dilde savunma değil, savunma hakkıdır bu. Asla ve asla bunu etnik kimlik olarak bir hak olarak görmek doğru değildir. Hiçbir zaman etnik kimlik inanç siyaseti yapmadık. Yapanları aşağıladık kötüledik.”
Şeref duyarız

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Herkesin etnik kimliği kendi şerefidir diyoruz. Gazeteleri okuyorsunuz son bir haftadır. Hedef CHP. Ben merak ediyorum. Bizi en ağır eleştiren o gazetecileri merak ediyorum. Ne demişti değerli Türk Başbakan mitingte çıkıp “Sayın Kılıçdaroğlu, önemli olan boy değil, soydur soy” demişti. Ben de demiştim ki “Hoş geldin Hitler.” Hiç kimse kendi etnik kimliğini belirleme hakkına sahip değildir. Anne, baba ve kimliğimizle şeref duyarız. O, siyasete malzeme olmaz. Herkesi kucaklayan bir felsefeden geliyoruz. Avrupa etnik kimlik siyasetini yasaklamıştır. Bireyin hak ve özgürlüğüne önem vermek zorundayız. Biz yasaklayıcı bir dünyadan gelmiyoruz. Özgürlükleri genişlettiğiniz zaman ülkede barışın olduğunu göreceksiniz. CHP bu felsefeden gelmiştir.”

Devletin ırkı olmaz

Konuşmasında CHP’nin Atatürk milliyetçiliğini desteklediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Milliyetçilik, ırk köken din mezhep, kavimcilik anlayışlarının ulusal düzeyde aşılmasıdır. Türkiye hiçbir zaman, ırk, kan ve kafatası esasına göre yönetilen bir devlet olmamıştır ve olmayacaktır. Ülkenin sorunlarının çözümüne, ırk temelinde değil yurttaş temelinde yaklaşmaktayız. CHP, sosyal demokrat anlayışın gereği olarak, güçlü sınıfın bu güce sahip olmayanların üstünde egemenlik kurmasını reddeder. Bizim milliyetçiliğimiz çoğulculuk anlayışını benimser, tüm etnik kimliklere saygılıdır. Tüm yurttaşların hukuk önünde eşitliğidir. Bizim milliyetçiliğimiz budur. Bireysel haklara, çağdaş anlayışla sahip çıkan, farklılaşma özgürlüğünü tanıyan, bütünleşmeyi ön gören bütünlük idealini tanımlayan kapsayıcı bir değerdir. Devletin ırkı olmaz.”

Her arkadaşım konuşurken dikkatli olsun
CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında parti içindeki ’ırkçılık’tartışmasını da gündeme getirip vekilleri uyararak şunları söyledi: “Biz CHP’nin içişini karıştırın diyenleri biliyoruz. Bizim sorumluluğumuz çok daha ağır. Her arkadaşım konuşurken laflarının nereye çekileceğini iyi bilsin. Konuşmalarımıza dikkat edeceğiz. Önümüzde sağlıklı çalışan bir medya yok. Acaba CHP’de karışıklığı nasıl çıkarırım, böyle bir medya var. Boynunuzda tasma var dendiğinde sessiz kalan, yalaka medya dendiğinde ayağa kalkan medya var. Kullandığımız sözlerin nerelere çekiştirileceğine dikkat etmemiz gerekiyor. A dersiniz B yazarlar. O her şeyi söyleme özgürlüğüne sahip çünkü onun medyası var. Kapıkule’den kar yağışı diye haber olsa, emin olun söz dönüp dolaşıp CHP’ye gelecektir. Her CHP’linin son derece dikkatli olması lazım. Söyledim, biz sosyal demokrat bir partiyiz. Biz aynı zamanda milliyetçiyiz. Altı okumuzdan birisi bu. Nasıl tanımlamışız? Duymayan sağır kulaklar da duysunlar.” Öte yandan, TBMM girişinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun “CHP MYK’da değişiklik yapılacağı ifade ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna “Tamamen hayal ürünü, nereden çıkıyor” cevabını verdi.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)