Öcalan’ın özne olduğu kabul edildiğine göre İmralı’dan çıkmış mıdır ?

Adsız

ocalan-imralidan-cikarsa-ne-yapacagini-acikladi--2901131200_mPKK’nın Kandil’deki liderlerinden Mustafa Karasu, PKK’ya yakın Nuçe TV’de katıldığı programda Kürt sorunun çözümünde TBMM’nin devreye girmesi gerektiğini, politik çözümden yana olduklarını, Öcalan’ın ortaya koyacağı önerileri desteklediğini anlattıktan sonra şunu söyledi:



“Tabii önderlik de kendisini kral, padişah görmüyor, ‘Her şeyi ben söylerim yapılsın’ demiyor. Bizimle, aydınlarla, demokratik güçler ve çok geniş çevre ile görüşmeyi, çözüme onları da ortak etmeyi istiyor”.
GİDER GÖRÜŞÜRÜM
Peki PKK liderlerinin Öcalan ile görüştürülmesi mümkün mü?
Konu üzerine ilginç bir belge KCK Dış İlişkiler Komitesi Avukatlar iddianamesinin 2/7 sayfasında var. İddianamede yer alan görüşme notlarında Abdullah Öcalan şunları söylüyor:
“Benim muhatap olmam isteniyorsa sorunun çözümünde özne olmam isteniyorsa önümün açılması gerekiyor. Çok önemli garantiler verilirse ben buradan gidip arkadaşlarla tartışırım, duruma el koyarım. Gidip arkadaşlara devlet şunu şunu söylüyor, bu konuları gidip kendileriyle tartışırım, ona göre çözüm yönünde adım atılır.” (23 Aralık 2009)
Öcalan muhatap olması durumunda gidip örgütle görüşebileceğini avukatlara açıkça söylüyor.
Öcalan’ın özne olduğu kabul edildiğine göre İmralı’dan çıkmış mıdır dersiniz? ODATV

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)