'İmralı Kabe'ye döndü'

Adsız

MHP Konya Milletvekili TBMM Anayasa Komisyonu ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Faruk Bal İmralı'ya giden millletvekillerinden ikisinin Anayasa Komisyonu Üyesi olduğunu hatırlatarak, "Demek orada anayasa konuşulmuştur. Onu dönüşte ifade etmiyorlar. Hepimiz biliyoruz. Mutlaka anayasa ile ilgili Anayasa Uzlaşma Komisyonu dışında AKP'nin PKK ile yaptığı görüşmelere ilişkin mesajlar verilmiştir. İmralı Kabe'ye döndü" dedi.

-HIYARLI BENZETME-
tv8'de bir programa katılan Bal çözüm sürecini nasıl değerlendirdiklerine ilişkin sorulara "Hıyara salatalık demek onun adını değiştirir kendini değiştirmez. Netice itibariyle bunun adı millet bütünlüğünü bozma projesidir. Osmanlının millet bütünlüğü bozulduğunda ne hale geldiğini hepimiz gördük. Çözüm diyorlar, neyi çözeceksiniz? Türkiye'nin millet bütünlüğü çözülüyor. Çözüm denilen olay terörün bitirilmesi olarak tanımlanmalıdır.
Çözüm denilen olayla millet bütünlüğünün çözülmesine kalkışılmamalıdır" dedi.
Türkiye'nin bir numaralı olayının İmralı görüşmeleri olduğunu belirten Bal, "Yani İmralı denilen küçük ada Kabe'ye döndü. İmralı niçin bu kadar gündemdedir ve öne çıkarılmıştır? Milletin bunu bilmesi lazım. Orada bir zatı muhterem vardır. Bu bebek katilidir, PKK terör örgütünün başıdır. Şimdi bu kişinin adı zikredilmeden İmralı süreci Türkiye'nin bir numaralı meselesi olmuştur.
Bu Türkiye'deki birlik beraberlik, bizi bir ve bütün tutan değerlerin terör karşısında teslim edilmesi demektir. Bizi bu hale getiren bir terörist başına bu kadar yüksek bir şahsiyet değerinin tanınması Türkiye'nin en ciddi meselsi olan terör sorununun çözülmesi için bu kadar siyasi figür haline getirilmesinin bir tek anlamı vardır. TC. Devleti terör sorununa teslim olmuştur. İmralı AKP'nin kendine göre uydurduğu çözüm ile ilgili Kâbe'si haline gelmiştir" dedi.

-İKİSİ ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ-
İmralı'ya son gidenlerden iki milletvekilinin Anayasa Komisyonu Üyesi olduğunu belirten Bal, "Demek orada anayasa konuşulmuştur. Onu dönüşte ifade etmiyorlar. Hepimiz biliyoruz. Mutlaka anayasa ile ilgili Anayasa Uzlaşma Komisyonu dışında AKP'nin PKK ile yaptığı görüşmelere ilişkin mesajlar verilmiştir" iddiasında bulundu.
Yeni Anayasa'nın hızla yapılması için iktidarı sıkıştıran yabancı güçler olduğunu savunan MHP'li Bal, "Terör örgütü ile mücadelenin ne olduğunu bilerek yapılması lazım. Bu örgütü destekleyen ülkelerin kim olduğunu Türkiye biliyor.
Bilmeyenlere söylüyorum. Başbakan bilmiyorsa öğrensin. Genelkurmay Başkanlığı bundan 4 yıl önce elde edilen silahlar, askeri teçhizatlardan, örgütsel belgelerden tek tek bu ülkelerin isimlerini saydı ve ilan etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gideceği yer İmralı değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yapacağı iş o listede olan ülkelere niçin destek olduğunu sormaktır. PKK'nın dış bağlantıları kesilmelidir" diye konuştu.
Faruk Bal, "Anaları ağlatan katilin kendisidir. Katilden mi alacaksınız çözümü? Anayı kim ağlatıyor? Ben ağlatmıyorum, siz ağlatmıyorsunuz. Anayı PKK'nın silahından çıkan kurşun ağlatıyor. O silah kimin elinde? Ondan, katilden, şehit kanını akıtandan merhamet mi dileneceksiniz?" diye sordu. ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)