Böyle adalet olmaz olsun


Hindistan'daki toplu tecavüz davasında ilk ceza geldi ama...

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de geçen Aralık ayında meydana gelen ve tüm dünyayı ayağa kaldıran, 23 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kızın otobüste toplu tecavüze uğrayıp dövülerek öldürüldüğü olayla ilgili ilk hapis cezası verildi. Ancak verilen cezanın az olması, genç kızın ailesini isyan ettirdi.

Genç kıza saldıran altı saldırgandan biri olan, olay sırasında 17 yaşında olan ismi açıklanmayan sanık, çocuk mahkemesinde görülen davada tecavüzden ve cinayetten suçlu bulundu.

Yüzü saklanarak getirildiği mahkemede suçlamaları kabul etmeyen genç, reşit olmayanlara verilen maksimum ceza olan üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karar genç kızın ailesini ayağa kaldırdı. Gözyaşlarına boğulan genç kızın annesi Asha Devi, karar açıklandıktan yaptığı açıklamada, hapis cezasına çarptırılan gencin şu an 18 yaşında olduğunu söyleyerek, “Yaşından bağımsız asılmalı. Benim kızıma yaptıkları için cezalandırılmalı” dedi. Ayrıca mahkeme önünde bir eylem de gerçekleşti.

Diğer dört saldırgan reşit oldukları için idam cezası alabilir. Altıncı saldırgan ise Mart ayında kaldığı hapishanede intihar etmişti.

Gerçek Gündem

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)