İnternet bağımlısı çocuklar için kamp


12-18 yaş arası 500 binden fazla çocuğun internet bağımlısı olduğu Japonya'da eğitim bakanlığı bu bağımlılığı tedavi etmek için harekete geçti.

Bakanlık çocukların bu bağımlılıktan kurtulması için 'internet orucu' kampları kuracaklarını açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Akifumi Sekine "Gittikçe çok büyü sorun olmata başladı. Tahminlerimize göre ortaokul ve lise düzeyinde tün Japonya'da 518 bin çocuk bu durumdan etkileniyor. Ama bu rakamlar gittikçe yükseliyor ve bilmediğimiz çok fazla örnekler de olabilir" dedi.

Kapsamlı araştırma yapılacak

Eğitim Bakanlığı gelecek mali yılda internet bağımlılığı ile ilgili kapsamlı bir araştırma yapmayı planlıyor. Hükümetten bir fon ayırması talep edilecek. Bu fonla çocukların bilgisayar, cep telefonu ve elde taşınan video oyunlarından uzaklaşması sağlanacak programlar tasarlanıyor.

Sözcü Sekine "Biz onları sanal ortamdan uzaklaştırmak ve diğer çocuk ve yetişkinlerle gerçek iletişim kurmalarını teşvik etmeyi istiyoruz" dedi. Bakanlık bunun için internet bağlantısı olmayan açık alan öğrenme merkezleri ve kamu tesislerinde "oruç" kapmı kurulmasını teklif edecek.

Ergenlerin açık alanda faaliyet yapmaları teşvik edilecek, bunun için spor ve oyun takımları oluşturulacak.

İnternet bağımlılığı çocuklarda uyku ve yeme bozukluklarına yol açabiliyor. Ayrıca çok uzun süre bilgisayar başında zaman harcamanın çocukların okul performansını da etkilediği belirtildi. Japonya'da durum daha vahim. Depresyon ve derin damar tromozu da çok yaygın şekilde görülmeye başladı.

Ve Teknoloji

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)