O rektörün laiklik alerjisi


Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün hapis cezası almasına yol açan rektörden yeni icraat!

Ege Üniversitesi’nin (EÜ) resmi internet sayfasında yer alan “Senato Kararları” bölümünde 2009’dan önceki kararlar kaldırıldı. Kaldırılanlar arasında yer alan 7 Şubat 2008 tarihli karar, adeta bir laiklik bildirgesi gibi. Önceki Rektör Prof. Ülkü Bayındır zamanında alınan 7 Şubat 2008 tarihli ve 4 numaralı kararda şu cümleler dikkat çekiyor: “Ne kadar kutsal olursa olsun, inançların tesiri altındaki kafalar, ne özgür, ne de özerktirler.

Bu yüzden Ege Üniversitesi Senatosu türbanı bir özgürlük göstergesi olarak görmemektedir. Laiklik ilkesine zarar verici uygulamalara girişmek ve türbanı yasallaştırmak, tüm İslam dünyasında kadınların özgürleşmesi için çaba harcayan milyonlarca genç Müslüman kadının modellerini ellerinden almak olacaktır.

Ege Üniversitesi Senatosu laikliği, dini inançların ve özgürlüğün teminatı olarak görmektedir. Bu görüşlerinin ışığında, yasama organının değerli üyelerini konu üzerinde bir kez daha düşünmeye ve çağdaş bir ülke olma idealini zedeleyecek Anayasa teklifini geri çekmeye davet etmektedir.”

'ARADIĞINIZ SAYFA BULUNAMADI'

EÜ’nün resmi internet sayfasındaki Senato Kararları bölümünü tıklayanlar, 7 Temmuz 2009’dan önceki kararları göremiyor. Bu kararlara ulaşmak isteyenler bilgisayar ekranında “404 Neyi aramıştınız? Üzgünüz, aradığınız sayfa bulunamadı. Ana sayfamıza dönmek için tıklayınız” uyarısıyla karşılaşıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ikinci kez atanan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın siteden “laiklik” kararını kaldırtması dikkat çekti.

Türbanlı öğrencilere yasaları hatırlatıp tutanak tuttuğu gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan ve bu cezası Yargıtay’ca onanan Prof. Dr. Rennan Pekünlü’yü savunamayan Rektör Yılmaz’ın eski senato kararlarını resmi siteden kaldırtması, öğretim üyelerinin de tepkisine yol açtı.


Yurt
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)