ABD ve AB, yaptırımlar konusunda fikir ayrılığı yaşanıyor


ABD ve Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı uygulanacak yaptırımların hazırlık sürecinde ciddi fikir ayrılıkları yaşadığı bildirildi.

The New York Times gazetesinde yer alan habere göre, Washington fikir ayrılığı dolayısıyla Avrupa olmadan tek başına yaptırım hazırlığına girebilir. Gazetede yer alan habere göre, ABD Avrupalı partnerlerinden farklı olarak Rus ekonomisinin her alanında yaptırım uygulamak istiyor. ABD ve Rusya arasında ticaret hacmi 2012 yılında 26 milyar dolar iken, AB ülkeleri ve Rusya arasındaki ticaret hacmi 370 milyar dolara ulaştı. Bu yüzden, ABD Rusya'ya uygulanacak yaptırımlardan daha az kayıpla çıkacak.

Gazetede, "ABD Maliye Bakanı Jacob Lew her ne kadar yaptırımları savunsa da, Avrupa'nın desteği olmadan atılacak her adımın Amerika'nın iş sektörüne zarar vereceğini ve Rusya üzerinde istenilen etkiyi yaratmayacağını savunuyor" ifadeleri yer aldı. The New York Times gazetesi, yaptırım listesine Rosneft Başkanı İgor Seçin ve Gazprom Başkanı Aleksey Miller'in de eklenebileceğini belirtti. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'ya karşı tek taraflı yaptırımların uygulanmasının yanlış olacağını açıklamıştı.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)