Spor cinsel hayatınızı renklendirir



Koşmak baş ağrısını giderir, antrenman yapmak cinsel hayatınızı renklendirir. Bakalım sporla ilgili bilmediğiniz neler var?

Östrojen, cildin yumuşak ve elastik olmasını sağlar. Kadınların hormon yapısından dolayı ciltteki çukurlar doğal ancak testosteron eksikliği selülit gibi doku sorunlarının nedeni olarak görülüyor. Spor yapmak, testosteron düzeyinizi yükseltir.

Yeterli uyku büyüme hormonlarını harekete geçirir. Kas ve eklemlerin yenilenmesine yardımcı olan somatropin adlı büyüme hormonu uyku sırasında çalışıyor.

Spor bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Her gün yarım saat yürümek, meme kanseri riskini yarıya indiriyor.

Diyabet hastaları, kan şekerini düzenleyen insülin adlı hormonu enjekte etmek zorunda. Çalışan kaslar şekeri vücutta daha rahat dönüştürüyor.

Endorfin, tıpkı morfin gibi bağımlılık yapar. Bu bağımlılık sizin spor yaptıkça ona bağlanmanızı ve sporu sevmenizi sağlar.

Güç arttırıcı antrenmanları sabah saatlerinde, koşu gibi hareketleri ise akşam saatlerinde yapmak daha iyi sonuç veriyor.

Yemek yedikten sonraki iki saat boyunca insülin düzeyi yağın parçalanmasını engelliyor. Bu yüzden aç karnına çalışın. Böylece vücut antrenman boyunca yağ yakabilir.

Tempolu koşmak baş ağrısına iyi geliyor. Genelde başı ağrıyanlar soluğu yatakta alır, oysa spor yapmak, yürüyüş yağmak, bisiklete binmek ağrıyı hafifletir.

Gündelik hayatın içinde stresten uzak duramadığımız için sürekli yüksek adrenalinle yaşıyoruz. Spor yapmak adrenalin seviyesini düzenliyor.

Hamilelik ve sonrasında oluşan depresyon dahil olmak üzere, egzersiz yapmak tüm depresyonlara iyi geliyor. Özellikle yoga, pilates ve yüzme gibi sporları deneyebilirsiniz.

Aşırı spor yapmak da vücudun zorlanmasına neden olur. Bu yüzden haftada 2-3 kez, 45 dakika ile 1 saat arasında antrenman yapılmalıdır.

Kadınlarda yumurtalık, tiroit bezleri ve böbrek üstü bezlerini harekete geçiren yogayı, özellikle menopoz sorunlarıyla başa çıkmaya çalışan kadınlar mutlaka denemelidir.

Spor seks yaşamınızı olumlu etkiler. Spor yapanlar vücutlarını daha iyi tanır. Daha iyi bir cinsel hayat için harika bir anahtar görevi görür.


Yapılan araştırmalar, spor yapanlar, yapmayanlara göre 3 kat daha fazla seks yaptığını ortaya koyuyor.

Fiziksel aktivite, tüm hormon sistemini dengeler. Hormonlar tüm vücudun işlevlerini yönetir. Denge bozulduğunda bunu hemen hissedersiniz.

Fiziksel aktivite vücudun kendini yenilemesine yardımcı olur. Vücut eksik olanları tamamlar, fazla olanları ise eksiltir. Spor bedeninizin dengesidir.

Koşu bandında 1 saat boyunca koşmak, açlık hormonu ghrelinin düzeyini düşürüyor. Diğer taraftan doyma hormonu peptit yy’nin seviyesini de düzeltiyor.

Yani spor hayatınızın en önemli aktivitesidir. Bu yüzden gündelik yaşamınızın içine mutlaka sporu katın.


MSN
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)