Savcılık Kılıçdaroğlu'nu önce ifadeye çağırdı sonra 'sehven' dedi


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağırdı. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "Sehven verilen ifade talimatı geri alınmıştır" denildi. CHP'den yapılan son açıklamada, HSYK'ya da başvurulacağı bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtilen bir soruşturma kapsamında ifadeye çağırıldı. CHP liderinin konuya ilişkin ilk yorumu "Nedenini bilmiyorum" olurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazısını iade ettik. Savcı suç. Unsuru görüyorsa, fezleke düzenleyip göndermeliydi" açıklamasını yaptı.

BAŞSAVCILIK: SEHVEN...

Sebebi belli olmayan ifade çağrısı hakkında Başsavcılık'tan da bir açıklama yapıldı. aşsavcılık'tan yapılan açıklamada, ''Sehven verilen ifade çağrısı geri alınmıştır'' denildi.

CHP HAREKETE GEÇİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bu davetle ilgili olarak HSYK'ya da başvurulacağını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bu çağrının, 'Cumhuriyet savcılarının değil, emir ve talimat altında hareket eden iktidar savcılarının uygulamalarına tipik bir örnek' olduğunu belirterek, "Hukuka, yargısal teamüllere, genel uygulamaya ve nezaket kurallarına aykırı davetnameyi kabul etmiyor ve iade ediyoruz" dedi.

Bülent Tezcan hukuka aykırı bu davetle ilgili olarak HSYK'ya da başvurulacağını açıkladı.

İŞTE O İFADEYE ÇAĞRI KAĞIDI


'Sehven değil bilinçli'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, NTV'ya yaptığı açıklamada, ifadeye çağrılmasının savcılığın açıklamasının aksine sehven olmadığını ve bilinçli yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan, "ifade çağrısı" krizine yönelik ilk açıklama geldi. NTV'den Miray Akdağ Uluç'a konuşan Kılıçdaroğlu, 'çağrının sehven yapıldığına' inanmadığını söyledi. CHP lideri "O savcının geçmişteki tavırlarına bakıldığında, bunun bilinçli olarak bana gönderildiğine inanıyorum" diye konuştu.

Konuyla ilgili HSYK'ya başvuru yapılması için genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan'a talimat verdiğini söyleyan Kılıçdaroğlu "Başvurumuz doğrultusunda HSYK'nın, bu savcıyla ilgili gereğini yapması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, ifade çağrısını gönderen savcı Mehmet Demir'in "Yanlışlık yaptık geri aldık, daha ne istiyor?" açıklamasına yönelik de "Herhalde kendisinin sağlık sorunları var" değerlendirmesinde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrılmıştı.

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise ifade çağrısının "sehven" yapıldığı ve geri çekilmesi için işlem başlatıldığı belirtilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağırılmasına AKP'den ilk tepki

AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağrılmasıyla ilgili olarak “Açık bir Anayasa ihlâlidir" diye değerlendirmede bulundu.

AKP sözcüsü Hüseyin Çelik “Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağrılması açık bir Anayasa ihlâlidir. İst. Başsavcısı açıklama yaptı ama bu büyük bir gaf ve özensizliktir” dedi.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)