Doğuş Güzelkaya Heykelleriyle Geliyor!‏

Doğuş Güzelkaya Heykelleriyle Geliyor!

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ödüllü öğrencisi Doğuş Güzelkaya, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Salonu’nda eserlerini sergiledi.

Güzelkaya, güzel sanatlar fakültesine girmek için; ne güzel sanatlar lisesini bitirdi, ne de yıllarca kurslara gitti.

3 aylık kısa bir kurs sonrası girdiği sınavları, başarıyla tamamladı. Heykel yapmayı çok seven, işinin yaparken saatleri unutan, azmi ve yaratıcılığı nedeniyle daha öğrenciliğinin tamamlamadan heykelde seçkin örnekler veren Güzelkaya, geçen yıl düzenlenen Turgut Pura Heykel Yarışması’na katıldığı ‘’Kılıçbalığı’’ heykeliyle, mansiyon ödülü aldı.

Üretken ve yaratıcı kişiliği nedeniyle; kısa sürede sergi açabilecek sayıda eser oluşturan Güzelkaya, ‘’Yansıma’’ adını verdiği sergisinde 2 eseri hakkında bilgi verdi.
Ailemden aldığım kültürü topluma yansıtmak amacıyla sergimin adını ‘’Yansıma’’ koydum diyen sanatçı, kendisinin de övündüğü ‘’Kanat’’ adını verdiği heykeli önünde poz verdi.
Güzelkaya, ‘’Sanayi devrimi ile ortaya çıkan doğa kirlenmesini protesto etmek fikri ile yola çıktım. İç donanımı çevreyi kirleten metalden, üstü doğamızı güzelleştiren ağaçların kabuklarından. İnsanlığa, doğayı sahiplenme ve koruma duygusunu vermeyi hedefledim’’ dedi.

Denizatı heykeli önünde, neden denizatı sorumuzu yanıtlayan Güzelkaya, ‘’ Denizatı doğurgan olan tek erkek türüdür ve oldukça güçlüdür. Doğurganlık, üretimi simgeler. Ben de çalışmaktan bıkmam ve çok eser yaratırım. Güçlü olması nedeniyle sadece metal kullandım’’ dedi.

Kokteyl sonrası kendisini yalnız bırakmayan arkadaşları ile birlikte poz verdiler. Son günlerin modası olan selfie (kendi fotoğrafını çekme) uyguladılar.

Haber ve fotoğraf : Osman Gazi Oktay







Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)