Ulusal Eğitim Çamerialılarla!



Ulusal Eğitim Çamerialılarla!

Ulusal Eğitim Dermeği İzmir Şubesi yöneticileri, Karşıyaka’daki Çameria Arnavutları Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Çameria, Yunanistan sınırları içinde Arnavutluk’un güneyini, Yunanistan’ın kuzey kısmını kapsayan bölgenin adı.

Nüfusunun büyük bir kısmı, Türkiye ve Yunanistan arasında 1923 yılında yapılan antlaşma sonucu anavatana göç etti.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında ve 2. Dünya Savaşı esnasında İtalyan ve Almanların işgali altında kalınca; Arnavutluk’a göç veren bölgeye, çok sayıda Yunanlı yerleştirildi.

Halen az sayıda Müslüman ve Ortodoks Arnavut’un yaşadığı, Yanya’nın merkez kabul edildiği, verimli toprakların bulunduğu bölgeden göç edenlerin çocukları, ata topraklarını ziyaret etmek, tanımak istemekte.

Çameria Arnavutları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İzzet Şimşek, derneğin amaçları ve faaliyetleri hakkında Ulusal Eğitimcileri bilgilendirdi.
Ulusal Eğitimciler, Temmuz 2015’te yapacakları Balkan gezisi (Yunanistan ‘’Kavala, Selanik, Yanya, Koniça’’- Mekedonya ‘’Ohrid, Manastır, Üsküp’’-Arnavutluk ‘’Tiran’’- Bulgaristan ‘’Sofya’’ için gezilip görülecek yerler hakkında İzzet Şimşek’in görüş ve önerilerini aldılar.

Şimşek, 07 Aralık 2014 tarihinde1851 Sk. No:3 Katlı Pazaryeri-Bahçelievler-Karşıyaka adresinde verilecek olan ‘’Arnavutluk’un 102. Bağımsızlık Yıldönümü’’ kutlama etkinliğine, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi yöneticilerini davet etti.
Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj’ın katılacağı etkinlik, Arnavut kültürünü yaşamak ve öğrenmek isteyenler için fırsat.

Her iki dernek yöneticileri, birbirlerini tanımaktan duydukları memnuniyeti bildirerek, en kısa zamanda tekrar bir araya gelme dilekleriyle ayrıldılar.




Haber : Osman Gazi OKTAY
Fotoğraf : Özkan SUCUÖĞLU

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)