Bölücüyle saf tutanlar Paris'te ne diye yürür!



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu bu sözlerle eleştirdi

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, “Biz kundaktaki yavrumuzu kaybederken teröristler Paris’te dolaşıyordu. ’Bir kaç asker öldü diye Meclis toplanmaz’ diyenler 17 kişi için koştura koştura Fransa’ya gidip, orada İsrail’in başbakanı ile aynı safa girdi” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Paris saldırısına ilişkin “insanlık suçudur” tanımlaması yaparken, geçtiğimiz pazar günü terörü kınamak için Paris’te düzenlenen yürüyüşe katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, “Terörist ile masaya oturan, hangi teröristle, kimle düşüp kalktığı belli olmayan iktidar, Paris’te yürüyüşe katılmıştır” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, şunları söyledi: “Yaşanan bu olayla birlikte, terörizmin lanetli yüzünün çok iyi tanınması gereği bir kere daha ortaya çıkmıştır. İnsanlık çok ciddi ve dramatik bir terör sorunuyla karşı karşıyadır. Terör, hangi ülkede ortaya çıkarsa çıksın, hangi gerekçelere dayanırsa dayansın ve bahanesi ne olursa olsun, hain ve vicdansız niyetini gizleyemeyecektir. Kimden gelirse gelsin terör faaliyetleri utanç verici bir eylem, insanlık dışı bir eğilim, aşağılık ve iğrenç bir yöntemdir.”

Vicdan bunalımı
MHP lideri şöyle devam etti: “Ne tuhaftır ki, Başbakan Davutoğlu terörist devlet diye suçladığı İsrail’in başbakanıyla birlikte Paris’te aynı safa girmiştir. Biz kundaktaki yavrumuzu kaybederken teröristler Paris’te dolaşıyordu. ‘Bir kaç asker öldü diye Meclis toplanmaz’ diyenler 17 kişi için koştura koştura Fransa’ya gidip, orada İsrail’in başbakanı ile saf tuttu. Çelişkiye bakınız ki, bölücü terörle Türkiye’de masaya oturan, Kandil’in vagonu olan bir zihniyet Paris’te teröre karşı yürümüştür. Türkiye’yi teröristlerin geçiş güzergâhı haline getiren, hangi terör örgütüyle düşüp kalktığı artık belli olmayan iktidar, Paris’te ortak tepkiye katılmıştır. Acaba Başbakan Davutoğlu, bu kafa ve vicdan bunalımını nasıl atlatacaktır? Başbakan, terör tehdidinin büyük olduğundan yakınmaktadır. Biz yıllardır bu kapsamdaki tehlikeleri sıralıyorken, ‘Hayal görüyorsunuz, korkutuyorsunuz, vehim yapıyorsunuz, büyütüyorsunuz, şehit istismarına kalkışıyorsunuz’diyen siyaset kirlenmişliği, bugün tehdidin büyüklüğünden şikâyetçidir. Doğu ve Güneydoğu’dan bayrağa sarılı naaşlar gelirken, caniler yol kontrolleri yapıp ehliyet ve ruhsat denetimine kadar işi götürmüşken, bir şey olmuyor da, Paris’te silahlar patlayınca mı mesele oluyor?”

Kendisini ne sanıyor!
“6-7 Ekim olaylarında 50’ye yakın insan ölürken, Cizre’de teröristler uzun namlulu silahlarla çatışıp devletin egemenlik haklarını dinamitlerken tehdit görülmüyor da Paris saldırısı mı tehdit olarak algılanıyor?” diyen Bahçeli, şunları kaydetti: “Başbakan Davutoğlu nerede yaşamaktadır, kendisini hangi ülkenin Başbakanı sanmaktadır? Başbakan teröre karşı ilkesel tutumdan, bunu da dünyanın her yerinde tekrar etmekten bahsetmektedir. Hakikaten bu ilkesel tutumu çok merak ediyor, neleri içerdiğini, hangi değerlerle kesiştiğini sorguluyoruz. Müslüman’ın teröristi olmaz, teröristin dini, milliyeti, mezhebi, kimliği, cinsiyeti, fikriyatı olmaz, olamayacaktır. Küresel vicdan, küresel adalet, küresel hoşgörü, küresel iş birliği tesis edilmez ve nefes alamazsa, insanlık adı konulmamış bir dünya savaşının içine yuvarlanacaktır.”


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)