IŞİD’in en büyük destekçisi AKP



MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, IŞİD’in Türkiye’de milyonlara ulaşan sempatizanı olduğunu belirterek, “İktidar IŞİD’e yakın duran bir görüntü verince doğal olarak AKP’nin tabanı da örgüte sempati duyuyor. Örgüt hükümetin tutumundan dolayı zemin buluyor” dedi.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Suriye ve Irak’ı kana bulayan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Türkiye’de milyonlara ulaşan sempatizanı olduğunu belirterek, “İktidar IŞİD’e yakın duran bir görüntü verince doğal olarak AKP’nin tabanı da örgüte sempati duyuyor” dedi. Şefik Çirkin, Türkiye’de bugüne kadar IŞİD’e karşı operasyon yapılmamasının ve yine Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) terör örgütü ile ilgili bir karar alınmamasının düşündürücü olduğunu söyledi. IŞİD’in sempati kazanmasında PKK’lı teröristleri öldürmesinin de etkili olduğunu anlatan Çirkin, şöyle dedi: “12 bin dolayında Türk vatandaşının IŞİD saflarına katıldığı biliniyor. IŞİD’in milyonlara varan bir tabanın Türkiye’de bulunduğuna ilişkin olarak yapılan saptamalar varsayımın çok ötesinde bir gerçekliğe işaret ediyor. Bunlar ortadayken Türkiye’de IŞİD teröristlerine karşı hangi operasyonlar yapıldı? MGK’nın hangi toplantısına konu oldu ve buna ilişkin karar alındı? Bu sorular cevap bekleyen ciddi sorulardır. Sonuçta IŞİD AKP iktidarının tutumundan dolayı zemin buluyor.”

Felaket olur
AKP’nin Türkiye’yi ateşe sürüklediğini kaydeden Çirkin, IŞİD’e verilen desteğin “PKK ile mücadele” kılıfa sokulmak istendiğini vurguladı. IŞİD’e karşı önlem alınmaması halinde Türkiye’nin uluslararası arenada zor durumda kalacağını kaydeden Çirkin, şöyle konuştu: “IŞİD ile PKK arasındaki çatışmalarda örgüt yanında olmak Kürt kökenli vatandaşlarımızın devletle arasına mesafe koymasını beraberinde getirir. Öte yandan IŞİD mezhepçi bir terör örgütü. Türkiye’de ise milyonlarca Alevi yaşıyor. Burada IŞİD’den yana durmak mezhep gerginliğini beraberinde getirir ki, bu da Türkiye’nin felaketine neden olur.”

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)