Terör örgütünde “Öcalan-KCK” kavgası büyüyor



Kandil, Cizre’de 12 yaşındaki bir çocuğun ölmesi üzerine “başkaldırın” çağrısı yaparken, Öcalan, sözde çözüm için “görüşmeleri” işaret etti. Teröristbaşı, “maskeli eylem” yapılmamasını isterken, KCK, halka “karşılık verin” çağrısında bulundu.

Kandil bildiğini okuyor

KCK’nın ısrarla “isyan çağrısı” yapmasına rağmen, Hatip Dicle, İmralı’da görüştüğü Öcalan’ın PKK’lılardan “yüzü kapalı gösteri” ve “kepenk kapattırma” eylemleri yapılmayacağı yönünde alınan kararları pratiğe koymasını istediğini tekrarladı.

Terör örgütü içindeki bölünme en son Cizre olaylarına yaklaşımda tekrar gün yüzüne çıktı. Terör örgütü KCK, ilçede 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine “başkaldırma-serhıldan” çağrısı yaparken İmralı canisi Abdullah Öcalan, ziyaretçileri kanalıyla çözüm için yine “görüşmeleri” işaret etti. Öcalan, “yüzü maskeli eylem” yapılmamasını isterken KCK, yandaşlarına karşılık verilmesi çağrısında bulundu.

Savaş çağrısı gibi
Cizre’de önceki akşamki olaylarda hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümü üzerine “isyan çağrısı” yapan terör örgütü KCK şöyle dedi: “Halkımız, AKP devletine ve Hüda - Par’ın saldırılarına karşı öz savunmasını ve örgütlülüğünü geliştirerek cevap vermelidir. Kürdistan’da hiçbir saldırı karşılıksız kalmamalıdır. Halkımız her türlü saldırılara karşı öz savunma, meşru ve demokratik direnme hakkını geliştirerek karşılık vermelidir.” Terör örgütü KCK, AKP’nin yürütülen müzakere sürecine yönelik adım atmadığını, bölgede çatışmalara yol açtığını öne sürdü. Cizre’deki olaylar için AKP iktidarı, polis ve asker ile Hüda-Par’ı suçlayan açıklamada şöyle denildi: “AKP devletinin, Apo ile yaptığı görüşmelerin amacı Kürdistan’da sömürgeci sistem istikrarını sağlamaktır. Bir taraftan çözüm süreci adına sahte algı yaratarak Kürtleri yanıltmaya, her türlü baskıya karşı sesiz ve tepkisiz kalmaya zorlamak istemekte, diğer yandan katliamlarla halkı sindirmeye ve teslim alamaya çalışmaktadır.”

KCK’nın tavrı başka
Terör örgütü KCK’nın bu tavrına karşı İmralı canisi tarafı yürütülen görüşmelerden yana tutumda kararlı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Hatip Dicle, Yardımcısı HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile geldiği Cizre’de, olaylardan devleti sorumlu tuttu. Hatip Dicle, Öcalan’ın Kürt gençlerinden daha önce yüzü kapalı eylem yapılmayacağı ve kepenk kapattırma eylemleri yapılmayacağı yönünde alınan kararları pratiğe koymasını istediğini tekrarladı. Hatip Dicle, “Biz ümit ediyoruz ki Başkan Apo’nun etrafında kilitlenen, onun mesajına, onun yüreğine sahip çıkanlar olarak, örgütlülüğümüzü koruyarak, onun bu mesajına sahip çıkmak gerekiyor. Biz demokratik yollarla her şeyi halledebiliriz. Başkan Apo diyor ki, ‘milim dahil barış umudu varsa ben bu masadan kalkmayacağım. Bu görüşmeleri sürdüreceğim’ diyor. Kürt halkı Başkan Apo’nun çevresinde, yanında, yüreğinde ve beynindedir ve her zaman onunladır” diye konuştu.


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)