Değer Deniz’in öldürülmesine ilişkin dava karara bağlandı


Müzisyen Değer Deniz’in Beyoğlu’ndaki evinde tecavüz edilerek öldürülmesine ilişkin dava karara bağlandı. Mahkeme, olay tarihinde 18’inden küçük olan C.M.’yi “kasten öldürmek”, “cinsel saldırı” ve “nitelikli yağma” suçlarından toplam 45 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık lehine iyi hal indirimi uygulanmnadı.
İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5.celsesi görülen duruşmaya tutuklu sanık C.M., şikayetçiler Değer Deniz’in kardeşleri Orhan Deniz ile Amaç Deniz ve annesi Ayşe Sevinç Sözer katıldı.

‘EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILSIN’
Deniz ailesinin avukatları sanığa iyi hal indirimi uygulanmamasını istedi. Müşteki avukatı Hülya Gülbahar, “Toplum ve kadınlar için yarattığı tehlike,kastın yoğunluğu gözönüne alınarak en üst sınırdan ceza verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca infaz tamamlanıncaya kadar kadın ve çocuklara ilgili bir meslek icra etmesinden yasaklanmasını talep ediyoruz” dedi. C.M.’nin avukatı Altan Akbaş ise “Cezalandırılmasını mahkemenin takdirine bırakıyoruz. Lehine hükümlerin uygulanmasını talep ederim” diye konuştu. Son savunması sorulan C.M., “Hiçbir şey söylemeyeceğim, talep edeceğim bir şey yok” dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMADI
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık C.M’nin, “cinsel saldırı” suçundan 12 yıl, “nitelikli yağma” suçundan 9 yıl ve diğer suçlarını gizlemek amacıyla “kasten öldürme” suçundan da 24 yıl olmak üzere 45 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
Heyet, duruşmalarda gözlenen tavırları, yanıltıcı davranışlar gösterdiğinin saptanması, bir defada birden fazla suçu birlikte işlemiş ve eylemlerinin birbiriyle bağlantılı olması, eylemler sırasında soğuk kanlı tavırları dikkate alınarak, sanığın lehine Türk Ceza Kanunu’nda yer alan iyi hal indirimininin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)