TRT'de Atatürk'e hakarete soruşturma


TRT’de Atatürk ve İsmet İnönü’ye “Firavun” hakaretinde bulunan belgesele soruşturma açıldı. Açıklama TRT Genel Müdürü Şenol Göka’dan geldi. Göka, dış yapım olan belgeseli kurum içinde denetlemekle görevli kişilere soruşturma açıldığını söyledi.

Atatürk’e hakaret eden “Kendi Gökkubbemiz” isimli TRT belgeseline soruşturma açıldı.

TRT’de geçen yıl Temmuz ayında yayınlanan belgeselde Osman Yüksel Serdengeçti’nin Samsun konuşması yer almıştı. Belgeselde Atatürk ve İsmet İnönü için “Onlar kendilerini ilah sayıyorlardı, tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular, firavunlar gibi saltanat sürdüler” ifadeleri kullanılmıştı. Belgesel kamuoyundan büyük tepki çekmişti.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel konuyu TRT hesaplarının değerlendirildiği Meclis KİT Üst Komisyonu toplantısında yeniden gündeme getirdi.

Sertel, vatandaşın parasıyla ayakta duran devletin kanalında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e hakaretin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili açıklamayı TRT Genel Müdürü Şenol Göka yaptı. Göka, dış yapım olan belgeseli kurum içinde denetlemekle görevli kişilere soruşturma açıldığını söyledi, programın denetmenler tarafından gözden kaçırıldığını belirtti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)