Ruhanı'den ABD'ye sert eleştiri


ABD Yüksek Mahkemesi’nın çeşitli tarihlerde yaşanan bombalı saldırılardan İran’ı sorumlu tutması ve 2.65 milyar dolarlık tazminat için ülkenin mal varlıklarını dondurma kararı Tahran tarafından sert bir dille eleştirildi.

ABD Yüksek Mahkemesi’nın çeşitli tarihlerde yaşanan bombalı saldırılardan İran’ı sorumlu tutması ve 2.65 milyar dolarlık tazminat için ülkenin mal varlıklarını dondurma kararı Tahran tarafından sert bir dille eleştirildi. Kabine üyleriyle yaptığı toplantıda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu kapsamda şu sözlere yer verdi:
“Hükümet İran ulusu adına ülkenin hakkını savunma konusunda her türlü çabayı gösterecektir ve bir sonuca ulaşana kadar bu yoldan dönmeyecektir. Yasadışı ve uluslararası yasalara aykırı olan bu karar İran halkına yönelik düşmanlıkların devamı niteliğinde. Dünyanın diğer köşesindeki bir mahkemenin başka bir ülkenin malvarlığı konusunda karar alması, uluslararası hukuka aykırı bir hırsızlık olayıdır”

‘PARAYI GERİ ALACAĞIZ’
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de, “Bu bir hırsızlık ve bu parayı geri alacağız” diye konuştu. Bununla birlikte İran tarafı dondurulan malvarlıklarını geri almak için çalışma grubu kurduklarını kararını duyurdu. Kararı geçtiğimz günlerde protesto eden Tahran hükümeti, ABD’nin İran’daki diplomatik görevlerini yürüten İsviçre Büyükelçisi’ni dün Dışişleri Bakanlığı’na çağırmıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)