ABD seçimlerinden sonra Türkiye’ye ayar verecekler



F tipi örgütün ümidini ABD’de yapılacak seçimlere bağladığı, yöneticilerin örgüte, ‘Dayanın ABD seçimlerinden sonra Türkiye’ye ayar verecekler’ mesajı verdiği belirlendi

Emniyette, yargıda, bürokraside, iş dünyasında peş peşe darbe yiyen F tipi örgüt iyice köşeye sıkışmış durumda. Devletin ve iş dünyasının kritik birimlerdeki elemanlarını kurtarmak için taktikler geliştiren örgüt bir taraftan militanlarını diğer tarikatlara kaydırırken, diğer taraftan örgütteki çözülmenin büyümesini önlemeye çalışıyor. Güvenlik kaynakları örgüt yöneticilerinin örgütü ayakta tutmakta iyice zorlandıklarını kaydederek şunları söylediler:
“Son aldığımız bilgilere göre, örgüt yöneticileri değişik yöntemlerle çeşitli kademedeki birim imamlarına ulaştırdıkları mesajlarda ‘Az kaldı dayanın. Bu yılın sonunda ABD’de Başkanlık seçimleri var. Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçiler de kazansa Demokratlar da kazansa Türkiye’ye ayar verecekler. Bize yönelik operasyonlar duracak. Rahatlayacağız. Herkes buna göre hareket etsin’ diyorlar. Örgüt umudunu ABD Başkanlık seçimine bağlamış durumda. Ama aldığımız bilgilere göre bu taktiğin başarılı olduğu söylenemez.”

‘CEMAAT ZORDA’
F tipi örgütle birlikte çalışan, ancak son iki yılda örgütten önemli ölçüde uzaklaşmış eski bir üst düzey bürokrat da bu bilgiyi doğruladı. Kendisine ulaşan isimlerin de benzer görüşler paylaştığını kaydeden eski üst düzey bürokrat, “Eskiden örgüte yakınlık ön açardı. Şimdi örgütle şu veya bu şekilde temas önünü kapatıyor. Alt düzey memurlar bu durumu açıkça gördüğü için örgütten kaçıyorlar. İşin aslı cemaatin bu kadar farklı hesaplar içinde olduğunu, devletin tamamını ele geçirmeyi hedeflediğini kimse bilmiyordu. İş açığa çıkınca bazıları uyandığı için, bazıları da korkudan başımıza bir iş gelir diye uzak duruyor. Cemaatçi olarak tanınanla selamlaşmamak için yolunu değiştirenler olduğu bildiriliyor” diye konuştu.

DİRENEMEDİLER ÇÖZÜLDÜLER
F tipi örgütün kendisine yönelik operasyonlara karşı mücadelesinde zayıf kaldığını da vurgulayan cemaatçı eski bürokrat, “Örgüt kendini çok güçlü gösteriyordu. Psikolojik etki yaratmıştı. Ama tutuklamalar ve gözaltılara etkili bir tepki gösteremedi. Ergenekon davalarında gösterilen direnişin onda biri bile sergilenemedi. Bu da çözülmeyi hızlandırdı” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)