HDP'lilerin komisyonu terk etmesinin yankıları sürüyor


Dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu’nu toplu halde terk eden HDP’li vekillerin ‘Biji Serok Apo’ sloganı atması ve PKK’nın marşını okumasına halktan da büyük tepki geldi

HDP milletvekilleri dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu’nu toplu halde terk ederken “Biji Serok Apo” sloganı attı. Arkasından da PKK’nın marşını okudu. Meclis tarihinde ilk kez yaşanan bu olaya tepki büyük oldu. Olayla ilgili görüntüler televizyonlarda ve sosyal medyada yayınlanınca halktan da büyük tepki geldi. HDP milletvekilleri için “canlı bomba” yorumları yapılırken, HDP’lileri “açılım” sürecinin şımarttığı vurgulandı. Halk içinde dokunulmazlıkların bir an önce kaldırılması talebinin arttığı görüldü.

‘MECLİS’E HENDEK KAZDIRTMAYIZ’
AKP TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan “Meclis’e hendek kazdırmayız” derken Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, “Yaşananlar milletvekiline yakışmayan şeyler. ‘Biz terörü dışlıyoruz, milleti temsil ediyoruz’ diyorlar. Nasıl temsil ediyorsunuz? Milletvekiline, parlamentoya yakışan bir tavır içerisinde bulunmamız lazım. Sizin sokaklarda hendek kazanlardan, dağdaki teröristten farklı bir tarzınızın olması lazım” ifadelerini kullandı. Şentop “Öcalan sloganları atıldı. Ne diyeceksiniz?” sorusuna, “Onu bana sormayın, onu herkes, milletimiz, siz takdir etsin” yanıtını verdi.

KABUL EDİLEMEZ
CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt, İmralı-Beştepe anlaşmasının 7 Haziran’dan beri yürürlükte olduğunu düşündüğünü belirterek, “Bu yaşananlar hepsi ‘Ver özerkliği al Başkanlığı pazarlığı’nın bir parçası. HDP’liler, ‘Biz sırtımızı Kandil ve İmralı’ya dayıyoruz’ söyleminin gereğini yapıyorlar. Komisyon terk edilebilir ama TBMM’de ‘Biji serok Apo’ sloganlarının atılmış olması kabul edilemez” diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “HDP’lilerin ‘Biji Apo’ demeleri sürpriz değil. Daha düne kadar AKP’liler de ‘Biji Apo’ demiyorlar mıydı? HDP’lilerle birlikte AKP’lilerin de yardım ve yataklıktan dokunulmazlıklar kaldırılmalı. Bu iki partinin yaptıkları işbirlikleri şehitlere neden olmuştur.”

MECLİS KANDİL MAĞARASI DEĞİL
MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, “HDP’liler Meclisi Kandil mağarası sanıyor. HDP gerçek yüzünü gösterdi. Şımarıklığın son halindeler. Yapılacak iş derhal bu kişilerin dokunulmazlıklarının kaldırılarak dosyalarının yargıya gönderilmesidir. O sloganı atanlar Meclis’e bir daha sokulmamalıdır. Terör örgütü Meclis’tedir. Bu duruma izin verilemez. Bunun için teröre karşı olduğunu söyleyen partiler ortak hareket etmelidirler” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU GÖRMEZDEN GELDİ
HDP’lilerin Meclis koridorlarında “Biji Serok Apo” sloganları atması PKK marşı söylemesine toplumun bütün kesimlerinden tepki yağarken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmada olayı görmezden geldi. Bu durum grup toplantısına katılan CHP’lilerin tepkisine yol açtı. Bazı CHP’lilerin kendi aralarında yaptıkları konuşmada, “HDP’lileri görmezden gelmek olmaz. Bu anlayış partiyi bitirecek” dedikleri duyuldu.

GENEL KURUL DA SAĞIR
HDP’lilerin Meclis koridorlarında “Biji Serok Apo” sloganları atması TBMM Genel Kurulu’nda da görmezden gelindi. Hiçbir siyasi parti temsilcisi konuyu TBMM Genel Kurulu’na taşımadı. Siyasi partilerin bu tavrı “gaflet” olarak nitelenirken, iktidar ve muhalefet partilerinin duyarsızlığı tartışıldı. Meclis çalışanları da gelişmelere tepki göstererek, yaşanan duyarsızlığın önümüzdeki dönemde daha büyük sıkıntıları beraberinde getireceği vurgulandı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)