'Tecavüzün meşrulaştırılma' önergesine ünlü isimlerden sert tepki


AKP, 'cinsel istismar' suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi Meclis'e sundu. Ünlü isimler de sosyal medyadan #tecavüzmeşrulaştırılamaz hastaghi ile konuya sert tepki gösterdi.

Önergeye göre ise; 'cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanması geri bırakılıyor' ve hüküm verilmiş ise infazın ertelenmesine karar veriliyor. Evliliğin failin kusuruyla bitmesi halinde fail hakkındaki hüküm tekrar uygulanıyor. Mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açtı.
Ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin düşüncelerini yazarak sert tepki gösterdi. #TecavüzMeşrulaştırılamaz.

DEMET AKALIN



DEMET KUTLUAY

Bizler meleklerimiz, canlarımız, dünyanın en masum varlıkları için acaba daha ne yapabiliriz diye düşünürken bu yapılamaz, kabul edilemez, düşüncesini bile zihnim kabul edemez.

BEYTİ ENGİN

Evet doğru, 13 yaşında çocuk evlenemez ancak evlendirilir. Sorun da bu zaten #TecavüzMeşrulaştırılamaz

ELİF ŞAFAK

Bu tasarıya oy verenleri kınıyorum; Tecavüz mağduru çocukları tecavüzcüleriyle evlendirmek vicdansızlık,insafsızlık #TecavüzMeşrulaştırılamaz

AYLİN ASLIM

AKP'li kadınlar, hadi duyalım sesinizi! "Tecavüzcünün yeri hapistir" deyin. "Çocuklara dokunmayın" deyin. #Tecavüzmeşrulaştırılamaz

NİLÜFER

HATİCE

Tecavüzcünün yeri idam sehpasıdır, nikah masası değil! #TecavüzMeşrulaştirilamaz

BERNA LAÇİN

Konuşulmanın suç sayılması gereken şeyler tartışılıyor hala, midem bulanıyor artık
#Tecavüzcüyükoruma #tecavüzsuçtur

DEMET AKBAĞ

#TecavüzMeşrulaştırılamaz
























Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)