Beko’dan Özcan’a Ziyaret

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Kani Beko, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ı, tekrar seçilmesi nedeniyle tebrik ziyaretinde bulundu.

Her ikisi de Balkan kökenli olan başkanlar, demokrasimizin kalbi olan İzmir’de, demokrasi ve özgürlük mücadelesini canlı tutabilecek yol ve yöntemler üzerinde konuştu.

Geçen dönem eksik bıraktıkları konunun, İzmir’deki demokratik kitle örgütleriyle düzenli olarak bir araya gelerek İzmir ve Türkiye için yapılabilecek eylem ve etkinlikleri kararlaştıramamak olduğunu belirten Özcan, bu dönem bunu başarmakta kararlı olduklarını, Halktan kopuk değil, halkla bütünleşmiş avukat ve Baro hedeflediklerini söyledi.

İkametleri İzmir olan başkanlar, İzmir’i insanların yaşamaktan daha da onur ve gurur duydukları bir kent haline getirme görevleri olduğunu belirttiler.

Kani Beko, emekçilerin örgütü olan Disk’in, emekçi halkın hak ve özgürlüklerini savunmada, ülke bağımsızlığını korumada üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Aydın Özcan, Disk’in başında demokrasi, özgülük ve insan hakları savunucusu bir İzmirliyi görmekten duyduğu hoşnutluğu ifade etti. Masasının üzerinde bulundurması dileğiyle, hazırlattıkları plaketi Beko’ya sundu.

Her iki lider birlikte objektiflere poz verdi.





Haber : Osman Gazi OKTAY

Fotoğraf : Murat BAYIR

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)