Kayseri'de Askerlere Hain Saldırı 13 Asker Şehit


Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı.

TSK: 13 ASKER ŞEHİT

Patlamada çok sayıda kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kayseri'deki bombalı araçla düzenlenen saldırıya ilişkin TSK açıklamasında "13 asker şehit oldu, 47 asker yaralandı" denildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı son açıklamada 55 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12'sinin yoğun bakımda olduğunu, 6'sının ise durumunun ağır olduğunu belirtti. 

Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. 

Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.
Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Kayseri saldırısına ilişkin yeni açıklama.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri'de meydana gelen hain saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

Teröristin kimliği belli oldu. 7 kişi gözaltında 5 kişi aranıyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: 

56 yaralımız var, 4'ünün durumları ağır

Numan Kurtulmuş'tan Kayseri'deki bombalı saldırıyla ilgili açıklama.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı saldırıyla ilgili "Saldırı doğrudan doğruya askerlerimize yönelik bir saldırıdır. Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" dedi.

Kılıçdaroğlu: Terörü birlik olursak aşarız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı saldırıyla ilgili "Terör konusunda millet olarak dik ve onurlu durursak, teröre boyun eğmezsek, terörü hep birlikte lanetler, hep birlikte karşı durursak bu olayı aşarız. Hepimiz dik, hepimiz onurlu, hepimiz vakur bir davranış sergilemek zorundayız. Daha önce de söyledim. Toplum olarak, millet olarak, vatandaşlar olarak hep birlikte teröre karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Kayseri'de HDP binası basıldı

Kayseri'de meydana gelen saldırının ardından, bir grup kentteki HDP İl Binası önüne gitti.

Binaya girmeye çalışan kişilerin, "Kana kan, dişe diş, intikam" sloganı attığı, polisin gruba engel olduğu görülüyor.
Kentte sabah saatlerinde meydana gelen saldırıda, TSK'nın belirttiğine göre 13 asker şehit oldu.
Binaya giren grup, camları kırdı ve içerideki eşyaları aşağıya attı ve binaya MHP bayrağı astı.

Kayseri'de EMEP binasına saldırı

Kayseri'de HDP binasının ardından EMEP binasına da saldırı gerçekleştirildi.

Kayseri'de HDP il binasına yönelik saldırının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kitle Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü binasına yürüdü.

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü binasının da kapısının kırıldığı ve saldırganların içeri girdiği bildirildi. Binada kimse olmadığı belirtildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)