FETÖ'den ihraç edildi 20 yıl sahte diploma ile öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı


Kamuda FETÖ soruşturmaları sürerken bazı skandallar da ortaya çıkıyor. İhraç edilen bir öğretmenin tam 20 yıl sahte diplomayla öğretmenlik ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında büyük bir kararlılıkla sürdürülen FETÖ soruşturmaları, beraberinde skandalları da ortaya çıkarıyor. Örgütün devlet kurumlarına sızmak için yaptığı sınav sorularının çalınması, atamalara torpil karıştırma gibi usülsüzlüklerin içinde en dikkat çekeni ise sahte diplomayla memur yapılanlar oluyor. Pek çok FETÖ mensubu sahte diplomayla kamu kurumlarına yerleştirilmiş.

FETÖ soruşturmaları kapsamında ortaya çıkan skandallardan biri de Nevşehir'de öğretmenliğe başlayan bir kamu personeli hakkında oldu. 1996 yılında göreve başlayan H.Ö. geçtiğimiz aylara kadar görevine devam etmişti. Ancak H.Ö.'nün 20 yıllık öğretmenlik hayatını sahte diplomayla sürdürdüğü belirlendi. Üniversite mezunu olmayan öğretmenin sahte diploma kullandığı farkedilince hemen hakkında soruşturma başlatıldı.

Sahte diplomayla öğretmenlik yapan H.Ö., Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü soruşturma sonucunda kamu görevinden ihraç edildi. Usülsüz şekilde atamasının yapılmasına neden olan sahte diplomalı öğretmenden, bugüne kadar çalıştığı süreçte aldığı maaşlar da istenecek. Sahte diploma kullanan öğretmenin 20 yıllık maaşının iadesi için dava açıldı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)